Foto-app Prisma laat gebruikers filters maken en downloaden

Erwin Vogelaar
1 maart 2017, 19:24
2 min leestijd
Foto-app Prisma laat gebruikers filters maken en downloaden
Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma: Photo Editor, Filters

Gratis

Reviewscore

8

Foto-app Prisma laat bepaalde gebruikers nu nieuwe filters voor de app maken. Ook wordt er een winkel toegevoegd om deze nieuwe filters gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met de Prisma-filters

De app Prisma breidt uit. Gebruikers kunnen nu namelijk zelf kunstzinnige filters maken. Dit klinkt moeilijker dan het is. Het bedrijf heeft namelijk een webtool gemaakt waar gebruikers een afbeelding naar kunnen uploaden. De tool analyseert vervolgens die afbeelding en creëert een filter gebaseerd op de eigenschappen. Op dit moment kunnen alleen de meest actieve gebruikers van Prisma de tool gebruiken, maar het bedrijf belooft dat in de toekomst meer gebruikers er mee aan de slag kunnen en dat er ook een versie voor smartphones wordt gemaakt.

prisma-filters
Afbeelding: James Vincent (The Verge)

Dit betekent niet dat je nu niets aan deze functie hebt. De app heeft namelijk een update gekregen met een winkel waar nieuwe filters te vinden zijn. Hoewel dit onderdeel een shop heet, hoef je (nog) niet te betalen voor deze nieuwe filters. Mogelijk zullen er in de toekomst wel premium filters toegevoegd worden.

Als deze tool goed werkt, is het een leuke manier om Prisma weer actueel te houden. Bedrijven als Google en Facebook werken namelijk aan hun eigen versie van de intelligente filters die via machine learning tot stand komen. Door gebruikers nu hun eigen filters te laten maken, kan iedereen in theorie iets unieks publiceren. We kunnen ons echter moeilijk voorstellen dat de resultaten zo goed zullen zijn als met de bestaande filters. In de zomer van 2016 was Prisma de grote hit van het moment. Met het beperkte aantal filters dat toen in de app te gebruiken was, wist Prisma iedereen te verbazen.

Prisma downloaden

Prisma is gratis in de App Store te downloaden door op onderstaande link te klikken. Om de app te gebruiken heb je 135MB vrije ruimte nodig en moet je minimaal iOS 9 draaien. Het kan zijn dat de winkel met nieuwe filters nog even op zich laat wachten.

Prisma: Photo Editor, Filters

Prisma labs, inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen