(P)review: Parkmobile

Redactie
1 augustus 2010, 19:49
3 min leestijd
(P)review: Parkmobile

De afgelopen dagen heb ik de preview van de officiële applicatie van Parkmobile mogen testen. Deze applicatie gaat vanaf morgen voor sommige mensen de parkeerautomaat vervangen. Je kan hiermee namelijk digitaal parkeergeld betalen in meer dan 20 steden. Je hoeft je alleen maar te registreren, en vervolgens op de startknop te tikken als je klaar bent met parkeren.

Wat is Parkmobile?

Parkmobile is een dienst waarmee je tot nu toe kon belparkeren en sms-parkeren. Het werkt als volgt:

 • Registreer je op Parkmobile.nl
 • Parkeer in een stad die samenwerkt met Parkmobile (zoals bijvoorbeeld Haarlem of Amsterdam)
 • Sms of bel de code van de parkeerautomaat door naar Parkmobile
 • Sms of bel nogmaals het nummer door om Parkmobile door te geven dat je weggaat
 • De parkeerkosten worden van je rekening afgeschreven

De officiële applicatie van Parkmobile

Parkmobile lanceert morgen een officiële applicatie. Door deze applicatie hoef je Parkmobile niet meer te bellen of te smsen. Je kan je namelijk aan- en afmelden bij de ‘parkeerautomaat’ waar je bij staat. Middels GPS hoef je zelfs het nummer van de parkeer automaat niet meer op te zoeken, want je krijgt precies de parkeerzones in de buurt te zien op een kaartje van Google.

Lees verder na de advertentie.

Ervaringen met de officiële Parkmobile-applicatie

Deze week heb ik de applicatie mogen testen van Parkmobile. Hiervoor heb ik twee uitstapjes gemaakt: Één keer naar Haarlem, en één keer naar Amsterdam. Twee keer heb ik geparkeerd met Parkmobile, en beide keren zijn goed bevallen. De applicatie is erg gebruiksvriendelijk, én bevat de nodige eye candy.

De lijst met recente parkeeracties is erg handig. Je kan op het scherm precies zien wanneer je waar geparkeerd hebt. Je ziet ook precies wat deze acties je gekost hebben, én met welke auto je geparkeerd hebt. Je kan namelijk makkelijk met een andere auto de stad in. Je hoeft hiervoor alleen maar je kenteken te wijzigen.

De negen voordelen van Parkmobile

 • Geen minuut teveel betalen, want je start en stopt je parkeertijd wanneer je wilt.
 • Nooit meer een bekeuring of wielklem, want je kan nooit te laat terug komen bij je auto.
 • Geen verplicht abonnement!
 • Nooit meer op zoek naar kleingeld, want je parkeerkosten worden van je rekening afgeschreven.
 • Geen gedoe met bonnetjes en declaraties.
 • Tussentijds de meter bijvullen is verleden tijd.
 • Maximale flexibiliteit. Meerdere auto’s parkeren met een 06-nummer. Zakelijke of privé.
 • Nooit meer zoeken naar een werkende parkeerautomaat, want die zit in je broekzak.
 • Parkmobile is al te gebruiken in 25 (grote) steden.

Nadelen van de applicatie

De applicatie bevat op dit moment ook wat minder goede puntjes. Ik hoopte namelijk te kunnen vertrouwen op het vinden van parkeerzones via de locatiebepaling van de iPhone, maar voor ik het wist had ik al een verkeerde zone te pakken in Haarlem. Ik stond namelijk in het centrum, en kreeg een buitenwijk toegewezen door de applicatie. Het is dus aan te raden om je parkeerzone even te checken op de parkeerautomaat, of om je parkeerzone handmatig in te voeren in de applicatie.

Om lid te worden van Parkmobile ben je minimaal 2,50 kwijt. Deze kosten ben je kwijt aan het registreren van je kenteken. Deze drempel is voor sommige mensen te hoog. Het zou dan ook beter zijn als deze kosten verdwijnen, want dan zijn veel twijfelaars waarschijnlijk bereidt om deze goede dienst een kans te geven.

Conclusie

Parkmobile is een ideale dienst voor mensen die vaak met de auto op stap gaan. De officiële applicatie maakt de dienst nog vollediger. Het scherm met de parkeerhistorie is erg overzichtelijk, en geeft je ook onderweg goed inzage in je parkeerkosten. De tweeënhalve euro registratiekosten moet eigenlijk voor niemand een drempel zijn om de dienst niet te gebruiken, want je hebt het binnen een mum van tijd weer terugverdiend met de applicatie.

De applicatie van Parkmobile staat vanaf morgen, maandag 2 augustus, in de App Store. Meer informatie is terug te vinden op de website van Parkmobile. Op deze website kan je ook alvast een account maken.

Categorieën: Diensten, Financiën
Spotlights: Parkeren, ParkMobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's