Preview: Merchant

Redactie
24 maart 2010, 17:46
2 min leestijd
Preview: Merchant

Vorige week schreef ik een bericht over het spel ‘Merchant‘ voor de iPhone. Het spel is pas vanaf vrijdag door iedereen te downloaden, maar ik heb het spel al enige tijd in mijn bezit. Ik speel het spel nu ongeveer een dag of vijf, en dus ben ik nu in staat om jullie echt wat over het spel te vertellen. Dit kan jullie doen beslissen of je het spel wel of niet gaat spelen.

Merchant is een spel waarbij je locatie erg belangrijk is. Je kunt Merchant zien als een groot bordspel waarbij Nederland het bord is. Op de plaats waar jij bent heb je de beschikking over 9 spelvlakken waar je je dorp kan bouwen. Elke plaats is anders: Op de ene plaats kan je een vissersdorp bouwen, en op de andere bijvoorbeeld een ijzerertsdorp. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk vier verschillende grondstofdorpen hebt zodat je alle grondstoffen kan produceren. Dit zorgt ervoor dat je later in het spel snel objecten kan bouwen.

Grondstoffen

Grondstoffen ontvang je per uur. Een dorp produceert bijvoorbeeld 1,2 vissen per uur. De grondstoffen heb je nodig om objecten te bouwen zoals bijvoorbeeld een gevangenis. Om de grondstoffen van het ene dorp naar het andere dorp te krijgen moet je ‘in real-life’ reizen. Het is dus belangrijk dat je je dorpen op plaatsen bouwt waar je vaak komt, want anders kom je nooit bij je grondstoffen.

Lees verder na de advertentie.

Handelen

Je maakt nooit genoeg van elke grondstof. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je te kort hout hebt om je gevangenis te bouwen. Je hoeft niet uren te wachten totdat je genoeg hout hebt geproduceerd, want je kan ook een bezoekje brengen aan de markt. Op de markt kan je overschotten verkopen, en schaarse stoffen kopen. Als er veel spelers in je buurt zijn kan je hier aardig onderhandelen, want je bepaalt zelf de prijs van je producten.

Manschappen

Je iPhone is je karavaan in het spel. Je neemt bijvoorbeeld je grondstoffen hierin mee. Je kan ook een aantal personages met je meenemen zoals een dief. Deze dief kan dorpen overvallen. Als je een dief hebt kan je dus snel extra producten ontvangen zonder dat je uren hoeft te wachten.

Doel van het spel

Het doel van het spel is niet zo heel moeilijk: Haal zoveel mogelijk punten. ‘Merchant points’ behaal je door veel te reizen, veel te bouwen en andere activiteiten uit te voeren. Op basis van de punten die je in het spel behaalt worden alle spelers in een ranglijst geplaatst.

Merchant is vanaf vrijdag te downloaden uit de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's