Preview: 3Voor12 Luisterpaal

Redactie
1 augustus 2009, 0:11
2 min leestijd
Preview: 3Voor12 Luisterpaal

Vorige week schreven we over een wedstrijd waarbij je een testversie van de 3Voor12 luisterpaal-applicatie kon winnen. Wij hebben een exemplaar kunnen bemachtigen, en dus kunnen we de applicatie alvast aan jullie tonen.

De 3Voor12 luisterpaal wordt elke week gevuld met ongeveer 15 nieuwe cd’s van uiteenlopende artiesten. Deze cd’s kan je helemaal beluisteren vanaf je computer. Nu komt 3Voor12 met een iPhone applicatie waarbij je de luisterpaal ook vanaf je iPhone kan benaderen.

Lees verder na de advertentie.

Het ladenUiterlijk

Het uiterlijk van de applicatie ziet er erg goed uit. Het heeft veel weg van de iPod. Bij het openen van de applicatie maakt de applicatie verbinding met internet. Als er verbinding is, haalt de applicatie de huidige luisterpaal-titels met bijbehorende albumhoezen op.

Als de titels te zien zijn, kan je een keuze maken. Door een titel te selecteren, haalt de applicatie de nummers van de cd op. Als je een nummer selecteert, opent de muziek speler.

Snelheid

Alle nummers worden via internet afgespeeld, net zoals Youtube dat doet. Met WiFi-signaal gaat dit heel snel. Je merkt haast niet dat het via internet gaat. Als je alleen 3G-signaal tot je beschikking hebt, is het ook nog geen ramp. Het laden van een liedje zal dan ongeveer 5 tot 10 seconden langer duren.

‘Problemen’ ontstaan pas als je alleen GPRS-signaal hebt. Het laden van een liedje duurt dan totaal 30 tot 50 seconden. Dit vind ik persoonlijk ook nog erg meevallen.

Conclusie

3Voor12 zet met deze applicatie een leuk initiatief neer. Voorheen was ik al een vaste gebruiker van de luisterpaal, maar met deze applicatie zal ik de luisterpaal er nog vaker bij pakken. Het is een mooie manier om in contact te komen met nieuwe muziek.

De applicatie werkt meestal razend snel, en het ziet er ook nog eens goed uit. Een ander leuk punt is dat de applicatie na de release gratis te downloaden is. Iedereen kan dus gratis in contact komen met de 3Voor12 luisterpaal.

Wanneer de applicatie in de App Store te vinden is, is nog niet bekend.De inhoud van de huidige luisterpaalIMG_0451IMG_0452IMG_0459IMG_0457IMG_0458IMG_0456

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's