PP11 Festivalgids: Eindelijk een applicatie voor Pinkpop
Redactie

Het festivalseizoen is weer begonnen in Nederland. Over enkele weken zal één van de grootste festivals van Nederland weer plaatsvinden: Pinkpop. Sinds de lancering van de App Store hebben verschillende festivals al een festivalgids-applicatie online staan, maar de organisatie van Pinkpop heeft hier nog nooit de moeite voor genomen. Deze week is er wel een onofficiële applicatie voor het festival in de App Store verschenen.

Tijdenschema’s, algemene informatie en een plattegrond

De applicatie ‘PP11 Festivalgids‘ biedt op dit moment al de basisfuncties van een festival-applicatie. Je kan namelijk al tijdenschema’s, algemene informatie en een plattegrond vinden in de app. In de beschrijving van de applicatie staat dat deze functies binnenkort uitgebreid worden met een ‘Persoonlijk tijdenschema’ waarmee je zelf je favoriete acts in een eigen schema kan zetten.

Offline informatie

De applicatie werkt, op de plattegrond na, helemaal offline. Dit is erg handig voor een festival-applicatie, want op grote evenementen is er vaak geen (mobiel) internet vanwege de drukte. Daarnaast is het hierdoor mogelijk om de applicatie op je iPod touch te gebruiken als je geen iPhone hebt.

PP11 Festivalgids is volgens de ontwikkelaar voor ‘3 slokken festival bier’ (1,59) te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.