Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Kunnen de Powerpuff Girls de stad beschermen in Defenders of Townsville?

25 juni 2014, 10:21
2 min leestijd
Kunnen de Powerpuff Girls de stad beschermen in Defenders of Townsville?

Met een gloednieuw avontuur van de Powerpuff Girls is de nodige nostalgie te vinden in de App Store. In Defenders of Townsville neem je het met de Powerpuff Girls op tegen slechterik Mojo Jojo, die de burgemeester heeft ontvoerd. Red jij de stad?

Lees verder na de advertentie.

De Amerikaanse animatieserie The Powerpuff Girls telde 80 afleveringen en een film en was zeer populair tussen 1989 en 2005, toen de serie liep. Begin dit jaar verscheen een nieuwe special, waarbij de supermeisjes van een nieuw uiterlijk waren voorzien. In 2016 krijgt de serie een reboot, maar tot die tijd kun je alvast het nieuwe spel in de App Store spelen.

The Powerpuff Girls: Defenders of Townsville - Gameplay Trailer

Metroid-achtige Powerpuff game

Eeuwige vijand Mojo Jojo heeft de burgemeester ontvoerd en de Powerpuff Girls van hun krachten ontdaan. Aan jou als speler de taak daar iets aan te doen. Je begint de game als Buttercup (de groene). Je hebt geen superpowers meer, je kan alleen nog lopen. De krachten zijn verspreid door een wereld, die je op Metroid-achtige wijze doorloopt.

Zo vind je al snel de mogelijkheid om te slaan en om te vliegen. Daarmee kun je vijanden verslaan en nieuwe plekken bereiken die eerst onmogelijk leken. Zo vind je steeds meer upgrades voor je krachten, zoals laserstralen en vuurballen, die je helpen om verder te komen.

Als Buttercup moet je de andere Powerpuff Girls bevrijden, waarmee je daarna eveneens kunt spelen en die allemaal een eigen specialiteit hebben. Vervolgens ga je achter Mojo Jojo aan.

Goede touch-besturing

Je bestuurt het spel met virtuele knoppen en dat gaat zeer behoorlijk. Vijanden schieten op je en dat kan soms een beetje overweldigend zijn, gelukkig is de game vergeeflijk in het aantal keer dat je geraakt kan worden voordat je game over bent. Ook laten vijanden vaak hartjes achter, die je levensmeter aanvullen. Wel vervelend is het, dat het Powerpuff Girls iPhone spel werkt met automatisch richten. Soms wil je schieten op een vijand achter je, terwijl het schot op degene voor je gericht blijft.

Handig is wel dat je op een kaart kunt bekeken waar je al wel en niet bent geweest. De spelwereld bestaat uit verschillende ‘kamertjes’ die nogal op elkaar lijken. In bijna elke omgeving valt wel een power-up te vinden, vaak pas te bereiken als je een bepaalde kracht hebt gehaald, dus terugreizen loont.

Download de Powerpuff Girls iPhone game

Powerpuff Girls is een heel aardig spel, zij het wat repetitief. De ietwat hoge prijs van 3,59 euro zal het dan ook vooral de moeite waard maken voor fans van de serie. Om de game te installeren is iOS 6 of nieuwer nodig en 86,4 MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu