Postertoaster: maak je eigen ironische en komische verkiezingsposter

Lars Paijmans
27 februari 2018, 13:45
2 min leestijd
Postertoaster: maak je eigen ironische en komische verkiezingsposter
PosterToaster

PosterToaster

Gratis

Reviewscore

8

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur, dus hangen er door het hele landen grote posters met de hoofden van lokale politici. Zondag met Lubach speelt hier slim op in met de Postertoaster-app.

Maak je eigen verkiezingsposter met de Postertoaster

Tijdens de vorige verkiezingen presenteerde het VPRO-programma nog de Tamagotchi-achtige app Kamergotchi, waarmee je een politicus moest verzorgen. Dit jaar keert ZML terug met de Postertoaster, een app waarmee je in een handomdraai een verkiezingsposter maakt met je eigen hoofd erop.

Postertoaster

ZML haakt hiermee in op de talloze posters van lokale partijen die door heel het land hangen. Voordat je de app kunt gebruiken, vul je eerst je mailadres, woonplaats en een code in. De app vuurt vervolgens een aantal vragen op je af. Je kiest je lievelingskleur (zoals Trump-oranje, gebroken zwart of regenboog), een logo dat het beste bij je fictieve partij past en geeft antwoord op een aantal willekeurige vragen. Na het beantwoorden maak je een selfie en gaat de toaster aan de slag.

Tot slot verschijnt er op je scherm een willekeurig gegenereerde poster met jouw selfie inclusief bijpassende politieke slogan. De app is tot de rand gevuld met woordgrappen en verwijzingen naar bestaande partijen, maar noemt deze (uiteraard) nooit bij naam.

Stem op de beste poster

En daar blijft het niet bij, want om in de stijl van de verkiezingen te blijven, kunnen mensen stemmen op de beste posters. Scoor jij na de verkiezingen de meeste likes met je poster, dan ben jij de ster van jouw gemeente. In de app scroll je gemakkelijk door alle gemaakte posters heen, en kun je filteren op gemeentes, populariteit en datum. Aan het grote aanbod aan posters te zien, heeft ZML met de Postertoaster wederom een hit te pakken.

→ Download Postertoaster in de App Store (gratis)

PosterToaster

VPRO Digitaal

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu