Oogappels #18: PostNL-app waarschuwt je voor alle geadresseerde post

Erwin Vogelaar
19 oktober 2017, 19:17
3 min leestijd
Oogappels #18: PostNL-app waarschuwt je voor alle geadresseerde post
PostNL

PostNL

Gratis

Reviewscore

8,5

De PostNL-app geeft tegenwoordig een waarschuwing als er een brief of andere geadresseerde post op komst is. We kunnen nu al niet meer zonder.

Lees verder na de advertentie.

Met de PostNL-app loop je niet meer onnodig naar de brievenbus

Als je ongeduldig wacht op een brief of andere geadresseerde post, dan loop je mogelijk dagenlang heen en weer. Elke keer met de hoop dat de postbode eindelijk je post door de gleuf heeft geschoven. Het probleem van veel post is namelijk dat je niet exact weet wanneer het onderweg is. De PostNL-app biedt sinds kort uitkomst en dat is bijzonder handig.

postnl

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met het idee dat je bestelde pakketjes op de voet kunt volgen. De technologie hierachter wordt steeds verder uitgebreid. Tegenwoordig is soms exact te zien waar het busje van de postbode zich bevindt, hoeveel andere pakketjes er nog bezorgd moeten worden voordat jij aan de beurt bent en rond welke tijd er bij je wordt aangebeld. Dit is een flinke vooruitgang vergeleken met vroeger. Toen bleef je soms de hele dag thuis om de deur te kunnen openen.

Mijn Post

Sinds eerder dit jaar biedt de PostNL-app Mijn Post aan. Met deze functie krijg je een berichtje als er geadresseerde post is aangemeld bij PostNL. Je krijgt zelfs een scan van de envelop of kaart te zien, zodat je exact weet wat je te wachten staat. Op deze manier weet je dus altijd van te voren of je post ontvangt en loop je nooit meer onnodig naar de brievenbus. De app is helaas nog niet zover dat je ook precies weet hoe laat de postbode komt.

In de app meld je jezelf voor deze functie aan. PostNL stuurt je dan binnen enkele dagen een code via de post. Vul je deze code via de app in, dan is je identiteit bevestigd en krijg je vanaf dan meldingen over je eigen post. Pushnotificaties voor pakketten en de overige post zijn los van elkaar in- en uit te schakelen.

Andere functies

Hoewel we vooral dol zijn op de ‘Mijn Post’-optie, heeft de app nog een stapeltje andere functies. Zo staan de zendingen van je pakketjes ook in de app en kun je, na registratie, zelf de bezorgtijd selecteren. Het is ook mogelijk om binnen de app post te versturen door een postzegelcode of een verzendlabel te maken. Zo’n code bestaat uit negen letters of cijfers die je op de plek van een postzegel schrijft. Betalen kan via iDeal.

Daarnaast vind je in de app locaties van brievenbussen, locaties om pakketjes af te leveren en een overzicht met postzegeltarieven.

Verbetering mogelijk

Hoewel ‘Mijn Post’ en andere functies handig zijn en we eigenlijk al niet meer zonder kunnen, is er nog wel een hoop verbetering mogelijk. Hoewel we zelf nog nergens tegenaan zijn gelopen, toont een blik in de App Store een hoop geïrriteerde gebruikers. Die melden bijvoorbeeld dat berichten te laat aankomen, pakketten niet in de app staan, de app crasht en dat bezorgmomenten vaak niet blijken te kloppen. De maker van de app brengt wel regelmatig updates uit om foutjes te verbeteren.

Download PostNL in de App Store (gratis)

PostNL

PostNL Holding B.V.

Gratis via App Store

Check ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu