De populairste Nederlandse iPhone apps van 2013

Gijs Ettes
26 december 2013, 12:04
2 min leestijd
De populairste Nederlandse iPhone apps van 2013

Het afgelopen jaar zijn er door iPhone-gebruikers weer miljoenen gratis en betaalde apps gedownload. In samenwerking met Distimo presenteert iPhoned de populairste Nederlandse iPhone apps van 2013.

De App Store geeft je als gebruiker toegang tot meer dan een miljoen iPhone- en iPad-apps. Elke week komen er weer honderden bij, wat het soms best lastig maakt om het kaf van het koren te snijden. Gelukkig heb je daarvoor ons overzicht met de beste iPhone apps.

2013 in cijfers

De laatste maand van het jaar is er echter ook eentje om terug te kijken. Met de app-analisten van Distimo zijn we de statistieken ingedoken om te kijken welke apps het afgelopen jaar het vaakst in Nederland zijn gedownload. Wat opvalt daarbij is dat in 2013 maar liefst 95,9 procent van de gedownloade apps in Nederland gratis was. Het aandeel betaalde apps was het afgelopen jaar slechts 4,1 procent.

In onderstaande infographic zie je per categorie welke apps in Nederland het populairste waren in 2013. De koppositie in de top 10 van populairste gratis apps is voor Candy Crush Saga, dat dankzij in-app aankopen ook de best verdienende app van 2013 was. Ook Clash of Clans en Hay Day (beide gratis) brengen veel op dankzij in-app aankopen. Sowieso waren freemium apps het afgelopen jaar verantwoordelijk voor 92 procent van de behaalde omzet in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

De populairste iPhone apps van Nederlandse bodem waren dit jaar die van Buienradar en Nu.nl. Alle cijfers op een rijtje vind je in de afbeelding hieronder.

populairste Nederlandse iPhone apps 2013

Over Distimo

Distimo is een Nederlandse mobielemarktanalist gevestigd in Utrecht en met kantoren in Londen, New York, Tokyo en San Francisco. Het bedrijf heeft met App Analytics en AppIQ twee services die in toenemende mate onmisbaar worden voor ontwikkelaars en bedrijven actief in de mobiele branche, maar ook de financiële wereld.

Momenteel heeft Distimo een aantal openstaande vacatures in onder andere Nederland en de VS. Bekijk ze via deze link.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's