Sonic Dash: populaire ren-game nu gratis voor iPhone te downloaden
Wouter Nijsen

Sonic the Hedgehog heeft zijn rode loopschoenen opnieuw aangetrokken voor Sonic Dash, de populaire ren-game die sinds vandaag gratis voor de iPhone te verkrijgen is. Als je van Temple Run hebt genoten, kun je deze game niet laten liggen.

De game was enkele weken geleden nog voor 1,79 euro te downloaden, maar ontwikkelaar SEGA biedt Sonic Dash vanaf vandaag helemaal gratis aan.

Sonic Dash: ren naar de hoogste highscore

Sonic Dash hanteert hetzelfde gameprincipe als Temple Run: je moet zo lang mogelijk rennen en obstakels mijden om de hoogst mogelijke highscore te behalen. Door naar links of naar rechts te swipen wissel je van baan en  door te tikken kun je over obstakels springen. Een veeg naar beneden laat Sonic rollen: dat is waarschijnlijk de meest bekende actie van de blauwe egel en laat je vijanden uit de weg beuken.

Door speciale power-ups, zoals een snelle start of de activatie van een magneet die ringen aantrekt, kun je jouw highscore of die van anderen proberen te verbeteren. Het is ook mogelijk om Sonic voor even supersnel en onsterfelijk te maken door de dash-meter te vullen die rechts onderaan het beeld te zien is. De dash-meter wordt onder andere gevuld door het verzamelen van gouden ringen.

Sonic Dash biedt ook enkele in-game aankopen aan, variërend tussen de 0,89 en 44,99 euro.

[app 582654048][appimg 582654048]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.