Populaire Android-app Facebook Home voorlopig niet naar iPhone

Wouter Nijsen
16 april 2013, 17:37
2 min leestijd
Populaire Android-app Facebook Home voorlopig niet naar iPhone

Facebook Home, de recent uitgebrachte Android-app die een smartphone in een heuse Facebook-telefoon transformeert, komt voorlopig niet naar de iPhone of iPad. Facebook heeft een goede relatie met Apple, maar het sociale netwerk houdt zich op dit moment niet bezig met een iOS-versie van Facebook Home.

Dat meldt een bron binnen Facebook tegen The Next Web. Enkele grote websites meldden dat Facebook met Apple in gesprek was om Facebook Home naar iOS te brengen, maar omdat de app je gehele smartphone transformeert in een Facebook-telefoon is de overstap naar iOS moeilijk.

Facebook Home: weinig flexibiliteit bij iOS

Facebook Home is op Android gelanceerd vanwege de aanpassingsmogelijkheden van Google’s mobiele besturingssysteem. Bij Apple is het niet mogelijk om met één app (legaal) het gehele uiterlijk en de werking van de iPhone te wijzigen. Als Apple aan Facebook toegeeft, zouden andere partijen dergelijke app-acties ook bij Apple kunnen opdringen.

Mark Zuckberg, oprichter en eigenaar van Facebook, heeft naar eigen zeggen een “zeer goede relatie” met Apple. In iOS 6 werd Facebook voor het eerst in het systeem geïntegreerd, samen met Twitter.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Home: alles is sociaal

facebookhomeFacebook Home vervangt het gehele systeem bij Android. Op het moment dat je de smartphone inschakelt, zie je een stream van de posts en foto’s van je vrienden. Vanaf het lockscreen kun je direct reageren op content of posts liken. Daarnaast wordt Facebook Messenger flink geïntegreerd, krijg je mooie notificaties van Facebook-gebeurtenissen en is er een speciale sectie waar je andere apps kunt bereiken.

Facebook heeft de app uitgebracht om de smartphone meer sociaal te maken. Daarom is de content van je Facebookvrienden enorm belangrijk en de uiteindelijke ervaring ook ietwat subjectief. De content die je elke keer op je smartphone ziet, is namelijk sterk afhankelijk van hetgeen dat jouw Facebookvrienden posten.

 

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlights: Android, Facebook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's