Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

PopKey: zeg het in gifjes met dit iOS toetsenbord

Rutger Otto
2 oktober 2014, 14:32
2 min leestijd
PopKey: zeg het in gifjes met dit iOS toetsenbord

Met PopKey voor iOS 8 typ je geen woorden, maar verzend je gifjes. En soms zegt dat veel meer dan tekst.

Lees verder na de advertentie.

Het fijne van iOS 8 is onder meer dat ontwikkelaars nu alternatieve toetsenborden kunnen maken. Dat heeft al geresulteerd in toetsenborden als Fleksy en Swype, die bedoeld zijn om op een andere manier (sneller) te typen. Maar er is nu ook ruimte voor wat gekkere toetsenborden. Wat dacht je van PopKey, waarmee je alleen maar bewegende plaatjes kunt sturen, oftewel gifjes.

popkeyPopKey

PopKey Animated GIF Keyboard, zoals de app voluit heet, is het beste te vergelijken met een emoji-toetsenbord. Maar in plaats van emoji te gebruiken, druk je bijvoorbeeld een gevoel uit met een gifje. Het toetsenbord is vrij overzichtelijk, wat knap is voor een hoop bewegende plaatjes. Als je het toetsenbord inschakelt, zie je eerst een aantal woorden staan. Deze geven categorieën van de beschikbare gifjes aan, bijvoorbeeld ‘happy’, ‘amused’ of ‘meh’.

Hoe het werkt

Als je op een van de woorden tikt, komen icoontjes in beeld van de gifs die aan de omschrijving voldoen. Tik je op een gif, dan begint de afbeelding te bewegen en heb je hem gekopieerd. Plak ‘m in je tekstvak om hem te versturen. Dat werkt overigens alleen in de eigen berichten-app van iOS zelf of als je een mailtje stuurt. In een app als WhatsApp of Facebook Messenger werkt het niet.

Heb je een gifje wat je vaker wil gebruiken, dan kun je deze door te dubbeltikken opslaan bij je favorieten, zodat je niet steeds hoeft te zoeken. Ook is het mogelijk zelfgemaakte of gevonden gifs aan het toetsenbord toe te voegen. PopKey voegt zelf ook gifjes toe. Uiteindelijk moeten partners er ook plaatjes aan toe kunnen voegen, zoals filmbeelden of stukjes uit muziekvideo’s.

PopKey downloaden

Het PopKey toetsenbord is gratis te downloaden in de App Store. Vanzelfsprekend is iOS 8 benodigd. De installatie kost je 19,5MB aan vrije opslagruimte.

PopKey + GIF-toetsenbord

WorkshopX Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

PopKey + GIF-toetsenbord
PopKey + GIF-toetsenbord
PopKey + GIF-toetsenbord
PopKey + GIF-toetsenbord
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu