De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Popcorn Time is vanaf nu beschikbaar voor iOS

Rutger Otto
30 september 2014, 20:39
2 min leestijd
Popcorn Time is vanaf nu beschikbaar voor iOS

De illegale populaire streamingdienst voor films en series, Popcorn Time, is vanaf nu beschikbaar voor iOS. Maar dan moet je wel een jailbreak op je toestel draaien.

Lees verder na de advertentie.

Het team van Popcorn Time heeft aan iPhoned bekendgemaakt dat de iOS-app van de dienst af is. Zoals we eerder al vermoedden, is de app niet via de reguliere App Store van Apple te downloaden, maar via de website van Popcorn Time. De Android-app, die al langer beschikbaar is, moest eveneens via een omweg worden gedownload.

Popcorn Time ios

Jailbreak

iOS-gebruikers die Cydia op hun toestel draaien in versie iOS 7 of hoger, kunnen de Popcorn Time app installeren door deze link in te laden in Cydia. De app maakt het mogelijk dat je films en series direct op je iPhone, iPad of iPod touch kan bekijken. Illegaal weliswaar, want de dienst maakt gebruik van het torrent-protocol, waarbij je de video bekijkt terwijl deze via een torrent aan het downloaden en uploaden bent. Dat is verboden in Nederland.

Normaliter kun je Popcorn Time anoniem gebruiken met een vpn-verbinding die je ip-adres verbergt, maar die is nog niet af. Ook ondersteuning voor Chromecast en Airplay ontbreekt nog. Het Popcorn Time team laat weten dat deze functies zo snel mogelijk worden toegevoegd.

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time wordt vaak een illegaal alternatief voor Netflix genoemd. De interface van de dienst is net zo toegankelijk, alleen is het aanbod logischerwijs veel groter. Een heel handige optie is ook dat je met Popcorn Time gewoon Nederlandse ondertiteling kan inladen, mits het beschikbaar is natuurlijk.

Eerder liet het team achter Popcorn Time al weten dat het bezig zou zijn met een manier waarop de dienst ook op niet-gejailbreakte toestellen zou werken, maar daarover is nog niets bekend.

→ Op zoek naar een Popcorn Time alternatief waarbij je je iPhone niet hoeft te jailbreaken? Check dan MovieBox!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu