Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Popcorn Time op je iPhone zonder jailbreak? Check MovieBox!

Rutger Otto
20 januari 2015, 12:39
3 min leestijd
Popcorn Time op je iPhone zonder jailbreak? Check MovieBox!

Voor iedereen die op zoek is naar een Popcorn Time alternatief op iOS is Moviebox de beste keuze. In tegenstelling tot de Popcorn Time-app heb je er niet eens een jailbreak voor nodig.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time is alweer een tijdje uit voor iOS. De dienst verwierf de afgelopen maanden veel bekendheid en er maken veel mensen gebruik van. Met de dienst kun je films op je iPhone en iPad streamen door torrents te down- en uploaden. Daardoor is het dus wel illegaal. Wel is Popcorn Time enorm handig en snel, want je kan al tijdens het downloaden films bekijken. Er is een Popcorn Time-alternatief dat buiten de App Store (Apple staat zo’n app niet toe) te downloaden is: MovieBox.

Update: sinds 8 april 2015 is er een Popcorn Time iOS-app te downloaden die ook werkt op iPhones zonder jailbreak. We leggen stapsgewijs uit hoe je deze installeert en gebruikt.

Moviebox installeren

moviebox

Apple is niet blij met het bestaan van MovieBox en heeft daarom al enkele stappen ondernomen om de dienst te blokkeren. De afgelopen tijd was MovieBox daarom vaker niet dan wel te gebruiken.

Update: Ook de nieuwste versie van MovieBox is niet meer te installeren. Veel gebruikers krijgen een foutmelding als ze het proberen. Het is wachten tot de makers het euvel weer verhelpen, maar het lijkt wel alsof MovieBox steeds na een update maar heel korte tijd werkt voordat Apple er een stokje voor steekt.

Moviebox doet in principe hetzelfde als Popcorn Time, maar is iets minder bekend en mist enkele functies. Net als Popcorn Time heeft MovieBox eveneens de opties om direct films en series te streamen via torrents. Daarnaast kun je content ook downloaden. Via een omweg is de app te installeren. Volg onderstaande stappen.

  1. Open de Safari-browser van je iOS-device en surf naar http://www.pgyer.com/moviebox
  2. Er staat een leeg veld weergegeven waar je een wachtwoord moet invullen. Deze staat bovenaan de pagina en is 1234.
  3. Tik vervolgens op de groene knop ‘Install App’ en bevestig dat je wil installeren
  4. Na installatie open je de MovieBox-app
  5. Geef aan dat je de ontwikkelaar vertrouwt

Popcorn Time alternatief

MovieBox is een overzichtelijke, heel visueel ingestelde app. Bij het openen worden posters van te bekijken films meteen voorgeschoteld. Tik je hierop, dan kun je de film meteen kijken of downloaden. Ook is het mogelijk meer informatie over de film op te vragen en een trailer te bekijken via het cirkeltje met de ‘i’ erin rechtsboven in de app.

Het aanbod is enorm, al ontbreekt het een beetje aan films die anderstalig dan Engels en Amerikaans zijn. Als je een account hebt bij OpenSubtites.org kun je ook nog eens gebruikmaken van (Nederlandse) ondertiteling tijdens het kijken, iets dat MovieBox in de laatste update heeft toegevoegd. Vanuit MovieBox is niet in te stellen dat je gebruik wil maken van VPN, waarmee je anoniem en veilig van de dienst gebruik kan maken. Overigens zijn daar ook weer oplossingen voor.

popcorn time alternatief f

Film kijken

MovieBox schijnt ook te werken met Apple TV, al hebben we dat niet kunnen testen. Jammer is dat bijvoorbeeld Chromecast-ondersteuning nog ontbreekt. Je bent dus gebonden aan je iPhone of iPad scherm. Gelukkig heeft Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van grotere schermen voorzien, waarop video beter tot zijn recht komt. Wil je toevallig binnenkort een iPhone 6 kopen, bekijk dan onze kooppagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu