Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Ontdek nieuwe films met Tinder-achtige app Popcorn

Rutger Otto
7 februari 2017, 16:53
2 min leestijd
Ontdek nieuwe films met Tinder-achtige app Popcorn
Popcorn - Discover movies

Popcorn - Discover movies

Gratis

Reviewscore

7

De maker noemt deze Popcorn-app ‘Tinder for Movies’. Gebruikers swipen door een verzameling posters om nieuwe films te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Films ontdekken met Popcorn

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat je vanavond weer eens voor film moet kijken. Het aanbod is enorm, maar een keuze maken of nieuwe films ontdekken kan lastig zijn. Popcorn probeert je daarom films voor te schotelen die je nog niet hebt gezien. Daarna kun jij ze op een speelse manier categoriseren.

De app windt er geen doekjes om. Na het installeren en opstarten krijg je direct een film in beeld. Er staat een titel, er staan genres, de acteurs worden genoemd en er staat een score bij die berekend is met behulp van meerdere websites. Je hebt dan vier opties: toevoegen aan je watchlist, markeren als gezien, verwijderen als je hem niet wilt zien en de keuze uitstellen.

Popcorn - Discover movies
Popcorn - Discover movies
Popcorn - Discover movies
Popcorn - Discover movies

Films bewaren en sorteren

Daarvoor kun je de betreffende poster vier richtingen op vegen of op de gekleurde knoppen onder in beeld tikken. De films worden daarna gesorteerd onder ‘gezien’ en ‘toegevoegd’, waar je ze kunt opvragen in lijstvorm. Daar wordt een icoontje aan toegevoegd zodat je direct het genre herkent, aangevuld met de beoordeling van filmsites. De titels die je niet wilt zien verdwijnen en zijn niet terug te halen.

De app zelf is niet heel scheutig met informatie over de films, wel kun je op alle titels tikken om naar de IMDb-pagina te gaan. Daarvoor wordt Safari geopend. Tijdens het vegen kom je overigens ook advertenties tegen, al zijn die gemakkelijk weg te vegen.

Download Popcorn

De Tinder-achtige manier om naar films te zoeken die je nog niet hebt gezien, werkt geinig. In totaal zijn er 2000 ‘handgeselecteerde’ titels in de app te vinden van de afgelopen twintig jaar. Dat betekent dat je vast films tegenkomt die je nog niet hebt gezien en waar je wel naar geïnteresseerd bent. Anderzijds is de app dus niet compleet en ben je na een tijdje swipen door de titels heen. Al met al is Popcorn een simpele app om films te ontdekken die je ook nog eens door momenten van verveling sleept.

Popcorn - Discover movies

Median Tech, s.r.o.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu