De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Poopy Birdies: verzamel poep en vlieg boven Mario in deze Flappy Bird-kloon

Wouter Nijsen
30 maart 2014, 20:03
2 min leestijd
Poopy Birdies: verzamel poep en vlieg boven Mario in deze Flappy Bird-kloon

Er is duidelijk geen tekort aan Flappy Bird-klonen. Na Flappy Beard, het bebaarde alternatief op Dong’s wereldberoemde vogelspelletje, schoten de namaak-games als paddestoelen uit de grond. Nu is er opnieuw een spin-off die de lachers op zijn hand probeert te krijgen: Poopy Birdies.

Lees verder na de advertentie.

Poopy Birdies

Poopy Birdies mag gerust het poepalternatief op Flappy Bird genoemd worden. In de gratis game voor iPhone en iPad bestuur je een vogeltje die je in de lucht moet proberen te houden door op het scherm te tikken. Je dient tegelijkertijd de groene buizen te ontwijken. Tot zover geen verschil met Flappy Bird, maar dat verandert als je op de eerste drollen stuit die op wonderbaarlijke wijze in de lucht zweven.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk poep te verzamelen. Je kan in Poopy Birdies de controle nemen over vijf vogels die maar naar één ding hunkeren: stront. En jij moet ze dat gunnen.

→ Vind meer leuke spellen op onze iPhone games-pagina!

Ontwerp Poopy Birdies lijkt op Yoshi’s Island

Het levelontwerp in Poopy Birdies is gebaseerd op Yoshi’s Island, een bekende game op de Super Nintendo. Onderin het level lopen poppetjes met rode kledij en een snor rond. Deze zijn vermoedelijk geïnspireerd op de Italiaanse loodgieter en het baasje van Yoshi: Super Mario.

De originele Flappy Bird stond er al om bekend dat het leentjebuur speelde bij enkele Super Mario-games. Zo zouden de groene buizen klakkeloos gekopieerd zijn. Ook de makers van Poopy Birdies lijken lak te hebben aan het schaapachtig overnemen van visuele creaties.

Poopy Birdies gratis downloaden

Vorige week ging de kogel door de kerk: Flappy Bird komt terug. Wanneer kon ontwikkelaar Dong nog niet zeggen, maar het is in ieder geval zeker dat de vogelgame op termijn terugkeert in de App Store. Voorlopig moeten we het doen met onder meer Poopy Birdies, die je gratis kunt downloaden in de App Store.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu