Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Sociale app Polygram gebruikt je gezichtsuitdrukking als reactie

Rutger Otto
27 augustus 2017, 9:52
2 min leestijd
Sociale app Polygram gebruikt je gezichtsuitdrukking als reactie
Polyvibe

Polyvibe

Gratis

Reviewscore

7

Polygram probeert zich te onderscheiden door gebruikers op posts te laten reageren met hun eigen gezichtsuitdrukking, die wordt omgezet in een emoji.

Lees verder na de advertentie.

Sociaal netwerk met gezichtsherkenning

Het is niet makkelijk om nog een plekje te veroveren tussen gevestigde sociale netwerken als Facebook, Snapchat en Twitter. Maar Polygram denkt het gouden idee te hebben. De app herkent gezichtsuitdrukkingen van de gebruiker via de selfiecamera van de iPhone. Met de technologie van Polygram wordt het gezicht omgezet in een emoji als je een post bekijkt.

Het gevolg daarvan is dat de reacties heel eerlijk zijn. Alleen als je oprecht moet lachen, registreert de app die reactie. Het gros van de tijd kijk je waarschijnlijk wat verveeld naar het iPhone-scherm. De app draait helemaal rondom deze emoji als reacties. Je kunt verder niet zelf likes uitdelen of een reactie kiezen. Het gezicht bepaalt.

Statistieken

Naast emoji biedt de app veel statistieken van posts. Heb je een foto geplaatst, dan zie je hoeveel mensen op welke manier hebben gereageerd. Daarnaast toont Polygram hoe lang anderen naar je berichten hebben gekeken, hoeveel views je hebt en hoeveel mensen het bericht hebben doorgetikt. Daarnaast toont de app of vrouwen of mannen je post hebben gekeken en waar ze vandaan komen.

Het netwerk draait volledig om beeld. Je kunt bijvoorbeeld maskers over je selfies plakken (zoals in Snapchat en Instagram) en je stem aanpassen in filmpjes. De app legt een waas over foto’s die je privé wilt delen. Het onderliggende beeld is voor te vegen te ontwaren voor de ontvanger. Probeert de ander een screenshot te maken, dan wordt het plaatje snel weer wazig.

Polygram downloaden

Of het genoeg is om van Polygram een succes te maken, is nog de vraag. De app is vooralsnog alleen op iOS beschikbaar en de interface zit vrij ingewikkeld in elkaar, zodat je aanvankelijk veel moet zoeken. Daarnaast zal niet iedereen het waarderen dat je de app toestemming moet geven om camera, microfoon en notificaties in te schakelen voordat je ermee aan de slag kunt.

Download Polygram in de App Store (gratis)

Polyvibe

clipo inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu