Politie-app test locatie-specifieke pushberichten
Rutger Otto
Politie

Politie

Gratis

De politie test een mogelijkheid om pushberichten te versturen binnen een bepaalde buurt. Hiermee blijven gebruikers op de hoogte van wat er om hen heen gebeurt.

Politie-app test

De proef is momenteel van start gegaan in Eindhoven, zo meldt de politie. Gebruikers kunnen in de app een straal aangeven waarbinnen zij meldingen willen ontvangen, van bijvoorbeeld 2 kilometer tot 25 kilometer om hen hen. De app presenteert op deze manier al langer nieuws en toont ook de categorieën Vermist en Gezocht afhankelijk van of je dat hebt ingesteld.

Wat de politie echter niet deed, is pushberichten sturen als er lokale misdaden, brand of ongevallen plaatsgevonden hebben. Dat doet de politie in Eindhoven nu wel bij mensen die pushberichten hebben ingeschakeld. Op deze manier worden gebruikers actief op de hoogte gehouden van wat er om hen heen gebeurt. Studio 040 maakte er in Eindhoven het volgende tv-item over:

Notificaties voor melding en informatie

Is er bij jou in de straat ingebroken of ben je in een gebied waar brand woedt, dan word je via een melding op de iPhone op de hoogte gebracht. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld een mededeling om extra alert te zijn, om maatregelen te nemen of om de politie te informeren.

De proef met de app duurt drie maanden. Daarna bespreekt de politie of het opgeleverde resultaat zodanig werkt, dat de functie ook in de rest van Nederland beschikbaar komt.

Politie-app downloaden

De Politie-app is gratis te downloaden voor iOS 7 of nieuwer. Om hem te installeren is 7MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Politie

Nationale Politie

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie
Politie

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.