Pokémon GO: ‘Nederland telt 2 miljoen Pokémontrainers’

Lars Paijmans
22 juli 2016, 10:15
2 min leestijd
Pokémon GO: ‘Nederland telt 2 miljoen Pokémontrainers’
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Het aantal Nederlandse Pokémontrainers is in een week tijd gestegen met zo’n 700.000 nieuwe spelers. Dit zet de teller op 2 miljoen Nederlandse Pokémon GO spelers.

Lees verder na de advertentie.

2 miljoen Pokémon GO spelers in Nederland

Je zou je bijna af gaan vragen of er nog genoeg wilde Pokémon in Nederland rondlopen om gevangen te worden, maar vooralsnog duiken de beestjes continu op van Groningen tot Limburg. Gelukkig maar, want uit onderzoek van Multiscope zijn er inmiddels twee miljoen Nederlandse Pokémon GO spelers.

pokemon go spelers

Multiscope baseert dit cijfers op een representatief onderzoek onder 1000 Nederlanders. Hieruit blijkt dat 41 procent van de spelers tussen de 18 en 34 jaar oud is. 13 Procent van de trainers is tussen de 35 en 49 jaar oud, terwijl 3 procent 50 jaar of ouder is.

Vorige week stond de teller nog op 1,3 miljoen, toen het spel nog niet eens officieel in de Nederlandse App- en Play Stores stond. Goed voor de volksgezondheid, want 65 procent zegt speciaal de deur uit te gaan om op jacht te gaan naar nieuwe Pokémon.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de Nederlandse spelers behoorlijk fanatiek zijn. Acht op de tien speelt iedere dag, waarvan dertig procent aangeef de game eenmaal per dag te spelen. Meer dan de helft zegt meerdere malen per dag op zoek te gaan naar wilde Pokémon.

Een half jaar of langer blijven spelen

De grote vraag is nu natuurlijk hoe lang deze enorme hype rondom Pokémon GO aan blijft houden. Als het aan de ondervraagden van dit onderzoek ligt, zullen ze het spel in vier van de tien gevallen minstens een half jaar blijven spelen. Hopelijk is dat lang genoeg voor ontwikkelaar Niantic om de nodige updates door te voeren, want hoewel Pokémon GO heel veel goed doet, zijn er nog genoeg dingen die een stuk beter kunnen.

Lees ook: 8 Pokémon GO verbeteringen die de game een stuk beter zouden maken

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Multiscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu