Eindelijk Pokémon op de iPhone, maar niet het spel dat je wil

Rutger Otto
1 september 2015, 12:40
2 min leestijd
Eindelijk Pokémon op de iPhone, maar niet het spel dat je wil
Pokémon Shuffle Mobile

Pokémon Shuffle Mobile

Gratis

Reviewscore

5

Een Pokémon-trainer worden kan nu ook op iOS. Pokémon Shuffle verscheen als eerste op de Nintendo 3DS en is nu ook te spelen op de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon op je iPhone

Het is eindelijk mogelijk om een Pokémon-game op iOS te spelen. Hij heet Pokémon Shuffle. Je loopt niet vrij rond om de monsters te vangen, maar je gaat van level naar level en maakt combinaties van minimaal drie dezelfde Pokémon op een grid. Dit ken je bijvoorbeeld al van Candy Crush, met als verschil dat je de Pokémon over het hele scherm kunt wisselen. Maak je combinaties, dan doe je een aanval tegen de Pokémon van het betreffende level.

Is de levensbalk leeg, dan kun je een poging wagen om het monster te vangen. Je verzamelt dus wel, net als je van een Pokémon-game gewend bent, verschillende beesten. Deze kun je dan weer inzetten in spellen om sterker te worden. Hoe meer je speelt, des te sterker ze worden. Tof is dat bepaalde type Pokémon sterker zijn tegen andere typen, zoals je van de serie gewend bent. Het is bijvoorbeeld handig om Pokémon van het watertype te selecteren tegen vuur.

Vervelende in-app aankopen en timers

pokemon shuffle

Dit match-3 spelprincipe is een geinige twist op de bekende Pokémon-serie, al is er weinig nieuws onder de zon. Toch begint de game snel te irriteren. “Je kunt Pokémon Shuffle helemaal spelen zonder geld uit te geven”, zegt de app bij het opstarten. Dat is zo, maar dan gaat de lol er snel vanaf. Bij elk level dat je speelt, kost het een hartje, ook als je wint. Het aanvullen van zo’n hartje duurt vervolgens een halfuur.

Met alles vol kun je steeds vijf keer spelen, maar de levels zelf zijn heel kort. De balans is daardoor zoek. Nieuwe levens zijn ook niet goedkoop, daarvoor moet je juwelen kopen: 1 juweel kost een euro,daarvoor heb je er zes. Vang je een Pokémon aan het eind van een level niet, dan moet je hem opnieuw spelen. Kost ook weer een hartje. En zo blijf je aan de gang.

Ook jammer is dat Pokémon Shuffle niet is aangepast aan grote schermen. Op de iPhone 6 Plus oogt de app bijvoorbeeld een beetje wazig.

Pokémon Shuffle downloaden

Pokémon Shuffle is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS. Overigens is deze app niet van Nintendo, wat momenteel ook smartphone-apps ontwikkelt. Pokémon Shuffle is door The Pokémon Company gemaakt, dat eerder al andere Pokémon-apps maakte, zoals een Pokédex. Wij wachten ondertussen nog steeds op een échte Pokémon-game voor de iPhone.

Pokémon Shuffle Mobile

The Pokemon Company

Gratis via App Store

Pokémon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile
Pokémon Shuffle Mobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu