Pokemon komt naar de App Store
Redactie

Nintendo heeft de afgelopen jaren meerdere malen laten weten dat ze geen spellen gaan uitbrengen in de App Store. Het zou ook vreemd zijn als ze dat wel doen, want door de iPod touch en de iPad wordt de Nintendo DS nu een stuk minder verkocht.Toch blijken ze zich niet helemaal aan dat plan te houden, want Pokemon komt binnenkort wel naar de App Store.

Pokemon, de tv-serie met kleine monstertjes die tegen elkaar vechten, heeft al een aantal zeer populaire spellen op de Nintendo-platformen. Deze worden grotendeels door Nintendo ontwikkeld. Als er een nieuw spel uitkomt in Japan, staan er dagen van tevoren al honderden Japanners te wachten op de release voor de winkels. Dit is waarschijnlijk de reden dat Nintendo een game gaat uitbrengen in de App Store.

Alleen in Japan

Op dit moment gaat de game alleen in Japan uitkomen. Hier valt ook het meeste geld te halen voor Nintendo, want de rage is in de rest van de wereld al grotendeels voorbij. Er is natuurlijk wel een kans dat de game na verloop van tijd in de rest van de wereld beschikbaar komt, maar dan moeten de Japanners wel eerst bewijzen dat hier nog veel vraag naar is.

Via TUAW

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.