8 Pokémon GO verbeteringen die de game een stuk beter zouden maken

Lars Paijmans
18 juli 2016, 17:16
4 min leestijd
8 Pokémon GO verbeteringen die de game een stuk beter zouden maken
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Nederland telt er sinds de afgelopen week een flinke lading nieuwe Pokémontrainers bij dankzij Pokémon GO. Deze nieuwe functies zouden we graag zien om de app nog veel beter te maken.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO verbeteringen, dit kan er beter

Pokémon GO is met afstand de grootste hype van de afgelopen jaren, en dat is niet voor niks. Het spel is toegankelijk, verslavend en heeft 150 wereldberoemde figuurtjes in de hoofdrol. Toch zijn er nog een aantal dingen die nu nog ontbreken, die de game in een klap een stuk beter zouden maken.

pokemon go lessen

1. Een vriendenlijst

Waarschijnlijk speel je Pokémon GO al met je vrienden, maar in de game zelf is er geen optie om je vrienden aan een lijst toe te voegen. Dit zou ideaal zijn om snel je laatste vangst te delen, jouw sterkte Pokemon te demonstreren of om te zien waar je vrienden mee bezig zijn. Omdat Pokémon GO zonder al deze functies al een enorm sociale game is, zal dit met een ingebouwde vriendenlijst alleen nog maar toenemen.

2. Ruilen

Er is al bevestigd dat Pokémon GO het over een tijdje mogelijk maakt om onderling Pokemon met elkaar te ruilen. Goed nieuws als er bij je kantoor vooral Pidgeys en Drowseys rondlopen, en je deze kunt ruilen voor Pokemon die nog in je collectie ontbreken. Wanneer we deze update kunnen verwachten is jammer genoeg nog niet bekend.

Lees ook: Met deze 8 tips word je de beste in Pokémon GO

3. Meer manieren om Pokémon te trainen

Pokémon bestaat al jaren als Nintendo-game, en daarin train je een beestje door hem continu te laten vechten tegen andere Pokémon. Hierdoor wordt jouw team steeds sterker, maar in Pokémon GO ligt dit anders. Hier kun je jouw collectie alleen versterken door Stardust en Candy’s uit te geven, die je verdient door andere Pokémon te vangen. Dit is op zich prima, maar wij zouden het ook tof vinden als je ervaringspunten kreeg voor het verslaan van gyms en andere trainers met een specifieke Pokémon.

4. Tegen vrienden spelen

Naast het verzamelen kun je Pokemon ook tegen elkaar laten vechten. Voor nu kan dit alleen bij een Gym, maar het is misschien nog wel leuker om jouw team met sterkste Pokemon het op te laten nemen tegen dat van je vrienden. Zo kun je meteen zien of die Scyther echt die 30 ballen waard was, of dat je hem de volgende keer misschien beter kunt laten lopen.

Pokemon GO verbeteringen

5. Meer manieren om je trainer te veranderen

Als Pokémon GO ooit een vriendenlijst krijgt en socialer wordt, is het natuurlijk wel zo leuk als jouw trainer steeds meer een afspiegeling wordt van jezelf. Die opties zijn nu nog wel erg beperkt, met slechts een handjevol variaties om het uiterlijk van je trainer te veranderen.

6. Teams verder uitgebreid (toernooien)

De strijd tussen team geel, rood en blauw is al in alle hevigheid losgebarsten, maar het zou een stuk toffer zijn als Pokémon GO wekelijks een update geeft over welk team er het beste voorstaat, of dat er nieuwe manieren worden toegevoegd om teams tegen elkaar te laten vechten. Hierdoor wordt het steeds meer de moeite waard om jouw team van Pokemon sterker te maken. Denk aan toernooien, of een landelijke ranglijst met de beste spelers die de meeste overwinningen op hun naam hebben staan.

7. Eieren uitbroeden op de fiets

Een rondje lopen staat sinds de komst van Pokémon GO gelijk aan het uitbroeden van een ei. Met iedere stap die je zet kom je namelijk iets dichterbij de afstand die je moet afleggen om een nieuwe Pokemon uit een van de eieren te laten springen die je verzameld hebt. Jammer genoeg lijkt dit vooralsnog alleen te werken als je loopt, terwijl we on in de Pokemongames al jaren verplaatsen met een fiets. Wij zouden het niet erg vinden als de gemiddelde afstand van de eieren langer wordt, als we deze ook kunnen openen door een rondje te fietsen.

pokemon go verbeteringen

8. Actief blijven op de achtergrond

Pokémon GO slurpt de accu van je iPhone in rap tempo leeg, en dat komt vooral omdat je de app op je scherm moet hebben staan om nieuwe Pokemon te zien verschijnen en eieren uit te broeden. Als de app ook op de achtergrond kan blijven draaien kun je jouw smartphone zonder zorgen in je broekzak stoppen en op pad gaan. Via pushberichten kun je op de hoogte blijven over Pokestops, of als die ene zeldzame Pokemon in de buurt is waar je naar op zoek was.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu