Eerste Pokémon GO-update lost Google-account probleem op

Thomas Haenen
13 juli 2016, 9:11
3 min leestijd
Eerste Pokémon GO-update lost Google-account probleem op
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8,5

De allereerste Pokémon GO-update is nu beschikbaar in de App Store. Deze introduceert verschillende bugfixes, en voorkomt onder andere dat de game allerlei rechten claimt bij je Google-account.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO update

Versie 1.0.1 van Pokémon GO staat nu klaar in de Amerikaanse App Store. Daarmee wordt het probleem dat de app teveel rechten aanvraagt bij je Google-account opgelost. Eerder deze week leek het er kort op dat de game je tijdens het aanmelden vraagt om inzicht te krijgen in je mail en andere Google-gegevens, maar dat bleek door Google abusievelijk aangegeven te worden. Het probleem is nu opgelost: de melding wordt niet meer getoond, en de app is minder agressief in het aanvragen van rechten.

pokemon go release

Daarnaast worden er nog verschillende andere kleine problemen aangepakt. Zo zul je nu niet meer elke keer opnieuw moeten inloggen als je één keer handmatig uitlogt, en het inloggen zelf zal soepeler verlopen. Ook loopt het spel stabieler en zal het niet zomaar crashen.

Update: Bij spelers die een account hebben aangemaakt via de Pokémon Trainers Clubs lijkt de update voor een probleem te zorgen, zo meldt The Verge. Bij deze accounts wordt het log-in verzoek niet meer via https verstuurd, waardoor gebruikers zich niet meer kunnen aanmelden. Wil je toch inloggen, dan zul je dat met een Google-account moeten doen.

Pokémon GO-update downloaden in Nederland

Pokémon GO is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Via een kleine omweg kunnen Nederlandse gebruikers alsnog Pokémon GO installeren, maar daarvoor moet je wel de regio van je App Store aanpassen. Diezelfde stappen zul je opnieuw moeten volgen om de update te downloaden. De bugfixes zijn beschikbaar in de App Store waar jij Pokémon GO hebt gehaald.

De verwachting is dat Pokémon GO in Nederland binnen enkele dagen beschikbaar is. Niantic, de ontwikkelaar van de game, heeft aangegeven het spel zo snel mogelijk wereldwijd uit te willen rollen. Vanwege de grote populariteit zijn de servers echter regelmatig overbelast. De ontwikkelaar wil eerst die capaciteitsproblemen oplossen voor het spel in meer landen wordt uitgerold.

Update 16 juli: Pokémon GO is nu beschikbaar in de Nederlandse App Store. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Pokémon GO spelen

In Pokémon GO moeten spelers de echte wereld in om monsters te vangen. Het spel maakt gebruik van augmented reality-technologie om Pikachu, Clefairy en Diglet in de echte wereld te tonen. Het spel houdt daarmee rekening met locaties in de echte wereld: bij rivieren en de zee vind je vaker waterpokémon als Magikarp en Poliwhirl, terwijl zanderige gebieden je een Sandshrew kunnen opleveren.

Ook zijn opvallende locaties gemarkeerd als PokéStops en Gyms. Zo kun je bij kerken, musea en andere bezienswaardigheden nieuwe items kopen of strijden tegen andere spelers. De game is inmiddels een groot succes. Wereldwijd zouden er al meer dan 10 miljoen spelers zijn, waarmee Pokémon GO populaire diensten als Twitter en Tinder in populariteit gepasseerd zouden zijn.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu