De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

‘Pokémon GO-update voegt honderd Pokémon en nieuwe functies toe’

Thomas Haenen
28 november 2016, 12:02
2 min leestijd
‘Pokémon GO-update voegt honderd Pokémon en nieuwe functies toe’
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Pokémon GO wordt volgende maand mogelijk voorzien van honderd nieuwe monsters. Sporen van de nieuwe monsters zijn ontdekt in de broncode van de populaire iPhone-game.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO nieuwe Pokémon

Niantic heeft een zeer grote update gepland voor Pokémon GO, zo blijkt uit onderzoek van VentureBeat. In de broncode staan verwijzingen naar tal van nieuwe features. De verwachting is dat het spel op korte termijn, mogelijk al volgende maand, wordt voorzien van een update die deze features toevoegt.

De grootste ontdekking is dat Niantic binnenkort ruim honderd nieuwe Pokémon gaat toevoegen. Vermoedelijk gaat het onder andere om de tweede generatie monsters, die in 1999 met Pokémon Gold en Silver geïntroduceerd werden. Daartoe behoren favorieten als Pichu, Wobbuffet, Hoothoot en Sudowoodo. Ook Mew en Mewtwo, oorspronkelijk onderdeel van de eerste generatie Pokémon, zouden met de update toegevoegd worden. Deze legendarische Pokémon zijn waarschijnlijk moeilijk te vangen.

pokémon go nieuwe pokémon

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Pokémon GO nieuwe Pokémon precies toevoegt. Het is waarschijnlijk dat Niantic deze in één keer tegelijk introduceert, maar verschillende golven behoort ook tot de mogelijkheden. De ontwikkelaar voegde onlangs al Ditto toe, een Pokémon die andere monsters kan imiteren.

In de broncode zijn ook sporen ontdekt van een ruilfunctie. Niantic heeft al eerder aangegeven dat je je Pokémon in de toekomst kunst ruilen, maar het lijkt erop dat die functie eindelijk bijna klaar is voor gebruik. Ook gevechten met andere spelers én een Tamagotchi-achtige feature om je Pokémon te verzorgen zouden op de planning staan.

De verwachting is dat er volgende maand een grote update verschijnt, om een groot aantal vertrokken spelers terug te lokken voor de feestdagen. Of die update gelijk alle bovenstaande features biedt is nog onzeker; uit de broncode valt niet op te maken hoe ver alles af is.

Pokémon GO downloaden

Je kunt Pokémon GO gratis downloaden via onderstaande link naar de App Store. Het spel werkt op elk apparaat op elk apparaat met iOS 8.0 of nieuwer en vereist minimaal 261 MB opslagruimte.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu