De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Pokémon Go binnenkort beschikbaar in Nederland, ruilen kan straks ook

Thomas Haenen
11 juli 2016, 15:20
2 min leestijd
Pokémon Go binnenkort beschikbaar in Nederland, ruilen kan straks ook

Pokémon GO is mogelijk al voor het einde van de week in Nederland beschikbaar, zo zegt de ontwikkelaar van de game. Nieuwe features staan bovendien op de planning, zoals de mogelijkheid om Pokémon te ruilen met andere spelers.

Lees verder na de advertentie.

Release Pokémon GO Nederland

Binnen enkele dagen is Pokémon GO in Nederland beschikbaar, zo meldt de Wall Street Journal. Volgens de bron wordt het spel op korte termijn in Europa en Azië uitgerold. Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je de Amerikaanse versie van Pokémon GO downloaden door je app-winkel te veranderen.

Vorige week leek het er nog even op dat de Nederlandse Pokémon GO release vertraagd zou worden. De game is zo populair dat de servers op sommige momenten van de dag overbelast zijn, waardoor gebruikers moeten wachten om te kunnen spelen. Niantic, de ontwikkelaar van de game, zegt er alles aan te doen om ruimte te bieden voor de grote hoeveelheden spelers.

Over Pokémon GO?

Met Pokémon GO ga je de buitenwereld in om monsters te vangen. Pikachu, Bulbasaur en andere bekende beesten zijn te vinden in grasvelden en steden. Spelers moeten bovendien naar kerken, museums en andere bekende locaties om nieuwe items te verzamelen of om een Pokémon Gym voor zichzelf te claimen. Het spel is sinds vorige week in een klein aantal landen beschikbaar, maar kent inmiddels al miljoenen spelers wereldwijd.

pokemon go screenshots

Niantic zegt de game de komende weken en maanden uit te breiden met verschillende nieuwe features. Zo staat er een globale ranglijst op de planning, waarmee spelers hun prestaties met elkaar kunnen vergelijken. Er worden tevens nieuwe functies toegevoegd aan PokéStops en Gyms, ook zegt te ontwikkelaar te denken aan versies van Pokémon GO voor Microsoft Hololens en andere augmented reality-apparaten.

Ruilen in Pokémon GO

Een essentiële feature die Niantic op korte termijn hoopt toe te voegen, is de mogelijkheid om Pokémon te ruilen, zo meldt TechInsider. Dat is een optie die in vrijwel alle spellen in de reeks zit, maar in GO vooralsnog ontbreekt. De ontwikkelaar geeft nog geen details over hoe ruilen in Pokémon GO precies gaat werken, maar je zult in ieder geval jouw monsters kunnen ruilen of delen met vrienden of mensen die je op straat tegenkomt.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu