De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Pokémon GO’s verbeterde Nearby-functie nu beschikbaar in Nederland

Lars Paijmans
1 december 2016, 9:06
2 min leestijd
Pokémon GO’s verbeterde Nearby-functie nu beschikbaar in Nederland
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Als je Pokémon GO nog steeds regelmatig speelt, heb je vast al een flinke collectie aan unieke monsters verzameld. Specifiek op zoek gaan naar Pokémon die nog ontbreken in je collectie was tot vandaag lastig. De Pokémon GO Nearby-functie keert vandaag terug, en werkt beter dan ooit.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Nearby-functie sterk verbeterd

De verbeterde Pokémon GO Nearby-functie is een update waar spelers al maanden om vragen. Met Nearby kun je namelijk zien of je in de goede richting van de Pokémon loopt die op je radar verschijnt. Ontwikkelaar Niantic heeft het systeem nu omgegooid, waarna het geleidelijk over de wereld werd uitgerold.

De nieuwe Nearby-functie is vanaf vandaag ook in Nederland te gebruiken. Voortaan geeft Pokémon GO je met een cirkelvormige foto een aanwijzing waar je een monster in je buurt kunt vinden. Zo zagen wij een Ratatta op de radar verschijnen, met een foto van een flatgebouw erachter. Toen we langs dit gebouw liepen, dook de paarse rat inderdaad op in het spel.

Omdat de Pokémon GO Nearby-functie niet via een handmatige update beschikbaar wordt gesteld, kan het even duren voordat jij er ook mee aan de slag kunt. Bij ons hielp het om de game even geforceerd af te sluiten en opnieuw op te starten. Na het immense succes van Pokémon GO had ontwikkelaar Niantic er zijn handen vol aan om het spel draaiende te houden. De afgelopen paar weken zijn er echter regelmatig vermakelijke nieuwe functies verschenen.

Binnenkort nieuwe Pokémon?

Zo is er een systeem toegevoegd met dagelijkse uitdagingen en zouden er nog voor het einde van het jaar een grote update komen waarmee er honderd nieuwe Pokémon worden toegevoegd om te vangen. Met de nieuwe Nearby-functie is het in ieder geval een stuk gemakkelijker om ook echt naar deze op zoek te gaan.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu