Pokémon GO multiplayer: zo daag je spelers uit voor pvp-gevechten

Lars Paijmans
13 december 2018, 11:03
2 min leestijd
Pokémon GO multiplayer: zo daag je spelers uit voor pvp-gevechten
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Het heeft even geduurd, maar Pokémon GO-spelers kunnen het eindelijk tegen elkaar opnemen om te zien wie de beste Pokémon-trainer is. Wij laten zien hoe dee Pokémon GO multiplayer werkt.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO multiplayer nu beschikbaar

Sinds de komst van Pokémon GO vragen spelers om de mogelijkheid om de strijd met andere trainers aan te gaan. Die dag is eindelijk gekomen met de grote Pokémon GO multiplayer-update die geleidelijk wereldwijd wordt uitgerold.

Net als bij eerdere updates komt de functie eerst beschikbaar voor spelers met een hoger level, waarna hij voor steeds meer mensen uitrolt. Momenteel kan iedere speler van level 20 of hoger de strijd aangaan met anderen.

Pokémon GO multiplayer

Zo daag je andere spelers uit voor een Pokémon GO pvp-gevecht

Zodra de functie voor jou beschikbaar is, kun je vrienden of andere spelers gemakkelijk uitdagen. Hierbij maakt de game onderscheid tussen goede vrienden en willekeurige spelers.

Alleen vrienden die de status ‘Ultra’ en ‘Best’ hebben kun je via het internet uitdagen. Met de rest van de spelers ga je de strijd aan door de nieuwe Battle Code te scannen. Dat werkt als volgt.

  1. Open Pokémon GO;
  2. Tik op het balkje rechts onderin beeld die de Pokémon in de buurt laat zien;
  3. Kies nu het tabblad ‘Battle’;
  4. Laat iemand jouw Battle Code scannen, of scan die van iemand anders met de ‘Challenge A Trainer’-knop.

Heb je geen mensen in de buurt of geen vrienden met een status die hoog genoeg is, dan kun je de nieuwe pvp-functie ook uitproberen door het tegen de computer op te nemen. Je doorloopt hiervoor dezelfde stappen als hierboven en tikt dan op een van de drie team-leiders Blance, Candela of Spark.

Zo werken pvp-gevechten in Pokémon GO

Voordat een gevecht begint kies je de League waarin je speelt. Om gevechten eerlijk te laten verlopen zijn de levels van Pokémon onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo kun je in de Great League alleen Pokémon kiezen met een Combat Power van maximaal 1500 en is er alleen in de Master League geen limiet.

Daarna stelt iedere speler een team samen van drie Pokémon. Deze nemen het vervolgens tegen elkaar op door op het scherm te tikken en aanvallen uit te voeren. Je kunt wisselen tussen snelle en langzame aanvallen door op het scherm te tikken. Ook kun je Pokémon wisselen en met Stardust en Candy een derde aanval vrijspelen. Door een speciaal schild op het juiste moment te activeren, kun je jouw Pokémon beschermen. Na afloop van een gevecht krijgen zowel de winnaar als de verliezer een aantal items.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Pokémon GO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu