Pokémon GO-update maakt het makkelijker om je personage te trainen

Lars Paijmans
11 oktober 2016, 15:17
2 min leestijd
Pokémon GO-update maakt het makkelijker om je personage te trainen
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Pokémon GO-spelers kunnen zich opmaken voor een nieuwe flinke update, die vooral goed nieuws is voor degene die graag zo snel mogelijk een hoog level bereiken.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO levelen versneld met update

In een korte en bondige blogpost laat ontwikkelaar Niantic weten dat zowel de iOS- als de Android-apps op een update kunnen rekenen. Versie 1.11.2 van Pokémon GO voor iOS wordt nu uitgerold, en kan dus op ieder moment voor jou verschijnen. De twee belangrijkste verbeteringen hebben allemaal met de ervaringspunten te maken die je voor specifieke acties krijgt. Zo heeft Pokémon GO de bonus die je ontvangt als je een Pokémon vangt verhoogd, en krijg je meer XP als je dezelfde Pokémon vaker vangt.

Pokémon GO levelen

Daarnaast kun je voortaan zes Pokémon met je meenemen om in een gym te trainen die al door jouw teamkleur bezet is. Om dit trainen wat toegankelijker te maken kan de CP (kracht) van de Pokémon in de gym tijdelijk wat lager ingesteld worden. Dit maakt het ook voor beginnende spelers mogelijk om op deze manier een steentje bij te dragen aan een gym, en geeft ze een extra optie om wat extra ervaringspunten binnen te slepen voor hun trainer.

Waar blijven de grote nieuwe functies?

De update pakt wederom een aantal bugs aan, in het bijzonder problemen die met de audio van het spel te maken hebben. Ook is de animatie die je ziet als een Pokémon evolueert ingekort, wat goed nieuws is voor mensen die iedere dag meerdere Pidgeys evolueren. Tot slot zal het spel nu zelfstandig de afstand updaten van het scherm met je Pokémon eieren. Tot voorheen moest je dit overzicht handmatig opnieuw openen om te zien of je weer bijna een eitje uitgebroed had.

Hoewel deze verbeteringen stuk voor stuk welkom zijn, blijven de grote nieuwe functies wederom uit. Al sinds het begin van de Pokémon GO-hype vragen mensen om een manier om onderling Pokémon te ruilen en is het ook nog niet mogelijk om tegen de Pokémon van je vrienden te spelen. In het verleden heeft Niantic aangegeven hier aan te werken, maar wanneer we deze updates kunnen verwachten is nog steeds erg onduidelijk.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu