6 dingen die je over de nieuwe Pokémon Go-update moet weten

Rutger Otto
9 augustus 2016, 8:54
3 min leestijd
6 dingen die je over de nieuwe Pokémon Go-update moet weten
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Niet iedereen was tevreden na de eerste grote Pokémon Go-update, maar de tweede belooft verbetering. In dit artikel lees je wat er nieuw is én wat er binnenkort wordt geüpdatet in de app.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Go iPhone-update

Pokémon Go versie 1.3 is uitgebracht en de update brengt een aantal dingen die gebruikers misten. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

1. ‘Nearby’ is nu ‘Sightings’

De Nearby-functie, waarmee je op basis van voetstapjes kon bekijken hoe ver een Pokémon ongeveer van je vandaan was, werkte sinds de vorige update al niet meer. Slecht nieuws voor fans die dachten dat het nu wel werkt: dat doet het niet. De functie heet nu ‘Sightings’ en in het venster is te zien welke Pokémon ergens in de buurt zijn gespot. Dat wordt weergegeven met grassprietjes naast de monsters. De vraag is wat je nog aan het schermpje hebt, want het is nog steeds onduidelijk waar de Pokémon zich ongeveer bevinden, waardoor je nog steeds flink moet gaan zoeken.

Overigens zou Niantic wel werken aan een nieuwe Nearby-functie, die een foto toont van de Pokéstop waar de betreffende Pokémon dichtbij zou zitten. Daarmee zou het zoeken weer een stuk makkelijker (en daarmee interessanter) worden.

pokemon go iphone

2. Snelheidswaarschuwing

Om eieren uit te broeden, moet je flink wat kilometers maken. De app registreert alleen meters als je loopt. Zelfs op de fiets wordt het vaak al niet meer meegeteld. Voortaan geeft Pokémon Go aan wanneer je te snel gaat, samen met een waarschuwing dat je niet moet spelen tijdens het rijden. Die waarschuwing kun je wegdrukken door aan te geven dat je een passagier bent.

3. Verbeterde worpen

Het gooien van Pokéballs is eveneens vernieuwd. Het werpen van een curveball is accurater geworden en ook het gooien van een ‘Nice’, ‘Great’ en ‘Excellent’ wordt nu beter herkend dan voorheen.

pokematch

4. Nieuwe designs

Een kleinere verbetering die wel opvalt, is dat de ontwerpen van badges veranderd zijn. Die kun je zien door linksonderin beeld op het trainer-icoon te tikken. De designs zijn simpelweg iets strakker geworden. In dit scherm is ook een bug gefixt waardoor mensen de verkeerde badge zagen bij bepaalde prestaties.

5. Accubesparing is terug

Hij verdween in de vorige update van Pokémon Go voor iOS, maar de ‘Battery Saver’ is terug. Deze functie schakel je via de instellingen van de app in. Hiermee zorg je ervoor dat de app een iets mindere aanslag is op je accu.

6. Naam veranderen

Ben je niet tevreden met de naam die je als trainer hebt gekozen, dan is het nu mogelijk om die te veranderen in iets anders. Om dat te doen, doorloop je de onderstaande stappen:

  1. Tik op de Pokéball-knop onder in beeld;
  2. Kies ‘Settings’;
  3. Tik op ‘Change Nickname’;
  4. Kies ‘Yes’ en vul een nieuwe naam in;
  5. Tik op ‘Ok’ en daarna nog een paar keer op ‘Yes’.

Let wel op: de app waarschuwt dat je een nickname slechts één keer kunt veranderen. Kies dus een naam waarvan je zeker weet dat je hem wilt gebruiken.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu