Maak je Pokédex compleet tijdens het Pokémon GO Grassweekend

Lars Paijmans
5 mei 2017, 19:02
2 min leestijd
Maak je Pokédex compleet tijdens het Pokémon GO Grassweekend
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Het wordt lente, dus hoopt Niantic dat iedereen gewapend met zijn of haar Pokédex weer op Pokémon-jacht gaat. Dit weekend moedigt de ontwikkelaar dat aan met het Pokémon GO Grassweekend.

Lees verder na de advertentie.

Vier het Pokémon GO Grassweekend

Op de website van Pokémon GO laat Niantic weten dat je vanaf vanmiddag (5 mei) tot en met 8 mei je voordeel kunt doen met het Pokémon GO Grassweekend. In deze periode verschijnen er extra veel grastype-monsters.

Goed nieuws als je nog wat groen mist in je Pokédex. Het evenement wordt in de VS een stuk groter aangepakt dan hier. Daar zal Niantic het eerste openlucht-evenement organiseren, waar mensen langs een specifieke route kunnen lopen om speciale Pokémon en voorwerpen te vinden.

Pokémon GO Grassweekend

Er wordt verwacht dat hier zo’n grote mensenmassa op afkomt, dat straten worden afgezet. Niantic werkt samen met de John S. en James L. Knight Foundation, die opkomt voor een goed doel.

Een jaar Pokémon GO

Pokémon GO bestaat bijna een jaar, al is de enorme hype waarmee het spel gelanceerd werd inmiddels afgezwakt. Wie weet dat het lente- en zomerweer voor een opleving van het aantal spelers zorgt. Reken er maar op dat we de komende maanden meer van dit soort evenementen krijgen, om ons aan te moedigen onze Pokédex compleet te maken.

Eerder deze week werd er een toekomstige functie voor het spel op de website van Niantic ontdekt. Daar vonden oplettende fans een verwijzing naar promocodes, waarmee je specifieke Pokémon en voorwerpen kunt ontgrendelen. Hoe deze codes precies gebruikt worden, is nog niet duidelijk. Bovendien lijken ze vooralsnog exclusief voor de Android-versie van het spel bedoeld te zijn. Door een samenwerking met een winkelketen als Starbucks aan te gaan (wat Niantic al vaker deed) heeft de ontwikkelaar een nieuwe manier in handen om geld te verdienen aan het immense succes van Pokémon GO.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Niantic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu