De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Eindelijk: Pokémon GO nu ook beschikbaar in Nederland en België

Thomas Haenen
16 juli 2016, 11:45
2 min leestijd
Eindelijk: Pokémon GO nu ook beschikbaar in Nederland en België
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

9

Het heeft even geduurd, maar Pokémon GO voor iOS is vanaf vandaag ook beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Store. Daarmee wordt Pokémon GO downloaden opeens een stuk makkelijker.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO in Nederland

Nadat de game de afgelopen dagen al in verschillende andere Europese landen verscheen, is vandaag ook Nederland aan de beurt. Zojuist is de iPhone-versie van Pokémon GO opgedoken in de Nederlandse en Belgische App Store. Het spel kan daar gratis gedownload worden.

Pokémon GO verscheen op 6 juli in een klein aantal landen, waaronder Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Via een omweg kon je echter ook Pokémon GO downloaden in Nederland. Het spel trok al snel miljoenen spelers wereldwijd, waardoor de servers het zwaar kregen te verduren.

pokemon go tips

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, koos er vervolgens voor om het spel geleidelijk wereldwijd uit te rollen, met slechts een paar nieuwe landen per dag. Zo kon de druk op de servers beperkt worden. Grote delen van Europa kunnen de game inmiddels spelen; het is niet bekend waarom Nederland relatief laat aan de beurt is.

Moet ik Pokémon GO opnieuw installeren?

Heb je Pokémon GO al in de App Store van een ander land gedownload, dan is het aan te raden om de app te verwijderen en hem opnieuw te installeren. Om updates te downloaden voor apps uit een ander land moet je namelijk ook steeds terug naar de app store van dat land. Je raakt je voortgang niet kwijt als je het spel verwijdert, want Pokémon GO slaat alles online op.

Door het spel in de Nederlandse App Store te downloaden kun je eventuele updates direct downloaden. Zo kun je GO ook in de toekomst blijven spelen met nieuwe features en andere verbeteringen.

Pokémon GO downloaden

Je kunt Pokémon GO vinden in de App Store, waar je het gratis kan downloaden. Het spel werkt op elke iPhone of iPad met iOS 8.0 of nieuwer en vereist 110MB aan opslagruimte.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu