Hoe Apples ARKit Pokémon GO tot leven laat komen op de iPhone

Lars Paijmans
20 december 2017, 17:01
2 min leestijd
Hoe Apples ARKit Pokémon GO tot leven laat komen op de iPhone
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Pokémon GO krijgt een speciale ‘AR+-modus’, waarmee het spel gebruikmaakt van Apples ARKit-platform. Dit zorgt ervoor dat de virtuele monsters ‘hyper realistisch’ in de echte wereld verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO ARKit-update nu beschikbaar

Pokémon GO was voor veel iPhone-eigenaren hun eerste echte kennismaking met augmented reality. Dat ontwikkelaar Niantic er dus voor kiest om ARKit te ondersteunen, is geen verrassing. Dankzij ARKit wordt de AR-modus van Pokémon GO naar een nieuw niveau getild.

Pokémon GO ARKit

Hoewel de game altijd al een augmented reality-modus had, stelde deze maar weinig voor. Door de camera van je iPhone te gebruiken, liet het spel Pokémon in je huiskamer of tuin zweven. Hierdoor wilde Niantic de illusie wekken dat de monstertjes echt voor je neus stonden. Met Pokémon GO AR+ komt deze droom een flinke stap dichterbij. ARKit is namelijk een stuk beter en geavanceerder dan de oude modus.

Door de algoritmes en techniek van ARKit te gebruiken, lijkt het voortaan net alsof de Pokémon echt op de grond staan, en blijven ze ook geloofwaardig in beeld als je zelf beweegt. Zo wordt een Pikachu die op een grasveld zit groter als je er naartoe loopt, of kun je er omheen lopen.

Nieuwe exclusieve ar-functies

Dat ziet er niet alleen geloofwaardig uit, het maakt ook een aantal nieuwe functies mogelijk. Zo zullen Pokémon wegrennen als je te dichtbij komt. Op een nieuw metertje kun je precies zien hoe nerveus het monster is. Ben je niet voorzichtig genoeg, dan zal het beestje zich proberen te verstoppen. Het is daarna aan jou om op bosjes te tikken om hem of haar weer terug te vinden.

Pokémon GO AR+ is exclusief beschikbaar voor iPhones en iPads en werkt met de iPhone 6S of nieuwer. Dit komt omdat ARKit pas vanaf de 6S beschikbaar is. De nieuwe functie wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten om Charizard in je achtertuin te zien lopen.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Niantic
Categorie: iPhone Games

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen