Zo werkt de nieuwe Appraisal-functie van Pokémon GO

Lars Paijmans
23 augustus 2016, 12:01
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Appraisal-functie van Pokémon GO
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8

Niantic is druk bezig om de nieuwste versie van Pokémon GO beschikbaar te maken. De update voegt met Pokémon Appraisal een handige nieuwe functie toe, en dat is maar goed ook. De populariteit van het spel blijkt namelijk flink te zijn gedaald.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Appraisal

Versie 0.35.0 van Pokémon GO kan ieder moment in de App Store verschijnen en brengt naast bugfixes ook het nieuwe Pokémon Appraisal met zich mee. Deze functie geeft je de kans om meer te leren over de aanvals- en verdedigingsvaardigheden van je verzameling Pokémon. Je komt na het installeren van de update de Pokémon GO Appraisal-functie tegen door een Pokémon te selecteren en op de cirkelvormige knop in de rechter onderhoek van je scherm te tikken. Tussen ‘Favorite’ en ‘Transfer’ staat voortaan een nieuwe ‘Appraise’-knop.

Pokémon GO Appraisal

Afhankelijk van het team dat je aan het begin van de game kiest, legt de teamleider (Candela, Blanche of Spark) uit waarom de ene Pokémon meer aanleg heeft voor gevechten dan de ander. Handig, want zo kun je snel een selectie maken met Pokémon die je gebruikt om gyms over te nemen. De introductie van Appraisal zal echter niet degene zijn waar de meeste spelers op zitten te wachten. Zo is de ‘nearby’-functie waarmee je kunt zien welke Pokémon er in de buurt zijn nog steeds kapot, terwijl dit de beste manier is om een Pokémon te vinden die nog niet in je Pokédex staat.

Is Pokémon GO over zijn hoogtepunt heen?

In de beschrijving van de update is te lezen dat er binnenkort meer ‘spannende features’ onderweg zijn naar de populairste game van het moment. Dat mag ook wel, want uit een nieuw onderzoek blijkt dat de populariteit van Pokémon GO in rap tempo afneemt. Dat viel ook wel te verwachten, aangezien heel Nederland een paar weken lang geobsedeerd leek te zijn door het spel. Analisten stellen dat Pokémon GO al over zijn hoogtepunt heen is. Niet alleen daalt het aantal actieve gebruikers, de mensen die wel spelen, spelen ook in kortere sessies.

Download Pokémon GO in de App Store (gratis)

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Niantic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu