De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Pokémon GO nu beschikbaar voor de Apple Watch, zo werkt het

Lars Paijmans
22 december 2016, 20:22
2 min leestijd
Pokémon GO nu beschikbaar voor de Apple Watch, zo werkt het
Pokémon GO

Pokémon GO

Gratis

Reviewscore

8,5

De Pokémon GO Apple Watch release is onverwachts beschikbaar gekomen. Download de update voor de iOS-app in de App Store en zoek voortaan de nieuwste Pokémon vanaf je pols. Wij laten zien hoe deze Apple Watch-versie van de populaire iOS-game werkt.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Apple Watch release officieel

We zagen het al een beetje aankomen, maar alsnog kwam het als een kleine verrassing. Vlak voor de kerst bracht Niantic (zoals beloofd) de Apple Watch update van Pokémon GO uit die tijdens de onthulling van de iPhone 7 werd aangekondigd. De app heeft echter een stuk meer om het lijf dan we aanvankelijk hadden gedacht.

Pokémon GO Apple Watch release

Zo kun je niet alleen Pokémon GO spelen zonder je iPhone te pakken, maar heeft de app ook een integratie met de Activiteiten-app van Apple. Hierdoor kun je tijdens het zoeken naar die zeldzame Pokémon ook je dagelijkse activiteitendoelen halen en worden al je stappen geregistreerd in de Gezondheid-app op je iPhone.

Nieuwe gebruikersvoorwaarden

Hiervoor moet je de app alleen wel even toegang geven tot de Gezondheidsdata en zijn de gebruikersvoorwaarden van de app aangepast. Deze melding verschijnt automatisch als je Pokémon GO opent na het installeren van de update.

In een persbericht legt Niantic uit hoe de Pokémon GO Apple Watch release uit. Zo kun je notificaties krijgen op je pols als er Pokémon in de buurt zijn en wordt het uitbroeden van eieren ook wat simpeler als je de app niet continu op je iPhone hoeft te openen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het verzamelen van extra Candy voor je buddy Pokémon.

Pokémon GO Apple Watch downloaden

De gevolgen die de Pokémon GO Apple Watch app heeft voor de accu van de smartwatch is nog niet duidelijk. Die was namelijk al niet denderend, en we kunnen ons goed voorstellen dat deze game de accuduur drastisch naar beneden trekt. De enige functie die ontbreekt is het daadwerkelijk vangen van Pokémon vanaf de Apple Watch. Daarvoor zul je dus nog steeds je iPhone voor moeten gebruiken, of een Pokémon GO Plus natuurlijk.

De Pokémon GO Apple Watch update wordt nu uitgebracht, dus het kan even duren voordat hij ook voor jou in de App Store verschijnt. Dit kan echter op ieder moment gebeuren.

Pokémon GO

Niantic, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Niantic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu