4 redenen om Pokémon Duel eens te proberen

Erwin Vogelaar
25 januari 2017, 17:03
2 min leestijd
4 redenen om Pokémon Duel eens te proberen
Pokémon Duel

Pokémon Duel

Gratis

Reviewscore

8

Er staat een nieuwe Pokémon-game in de App Store. Het gratis te spelen Pokémon Duel doet iets heel anders met de beestjes dan Pokémon GO.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon Duel

The Pokémon Company heeft een nieuwe Pokémon-game in de App Store gezet. Hoewel Pokémon Duel uiteraard ook draait om het verzamelen van de beestjes, is het ook een hele interessante game. Pokémon Duel is gratis te spelen, dus niets houd je tegen om het te downloaden en te proberen.

Battle, Spin, and Win in Pokémon Duel!

1. Meer diepgang dan Pokémon GO

We vinden Pokémon GO leuk, maar heel diepgaand is de game niet. Alles draait om lopen, het verzamelen van de beestjes en eventueel het verslaan van gyms, maar daar houdt het wel op. Pokémon Duel is een bordspel met wat meer diepgang. Je moet daadwerkelijk nadenken om een gevecht te winnen. Het idee is dat twee spelers op een speelbord Pokémon kunnen plaatsen. Het doel is om een van deze beestjes aan de overkant te krijgen, terwijl de tegenstander hetzelfde probeert. Welke Pokémon zet je in? Welke route neem je? Wie laat je tegen wie vechten?

2. Speel tegen anderen

Iets wat bij Pokémon GO nog steeds mist, is de mogelijkheid om tegen andere spelers te vechten. Met Pokémon Duel kan dit wel. Sterker nog: de game is gebouwd rond multiplayer. Als je een goede deck gebouwd hebt van zes Pokémon, kun je jezelf gaan bewijzen tegenover andere spelers.

3. Je kunt ze weer allemaal vangen

Je kunt weer opnieuw beginnen aan je verzameling Pokémon en daar zit uiteindelijk toch een groot deel van de lol in. Uiteraard heeft The Pokémon Company manieren bedacht om je geld uit te laten geven aan in app-aankopen. Denk hierbij aan zogeheten booster-packs met nieuwe Pokémon of materialen waarmee je jouw huidige Pokémon kunt versterken. Door te spelen kun je gelukkig ook geld in de game verdienen om dingen te kopen.

4. De game werkt direct goed

Pokémon GO had een hoop problemen bij de release. Pokémon Duel is al een jaar in Japan te spelen en is inmiddels al aan versie 3.0.0 toe. Dit betekent dat de vroege foutjes allang zijn verdwenen en je nu gewoon een goed werkende game krijgt.

Pokémon Duel downloaden

Pokémon Duel is gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 171MB vrije ruimte en iOS 7+ nodig.

Pokémon Duel

The Pokemon Company

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu