Arcadegame Point Blank Adventures laat je knallen op iOS

Rutger Otto
10 mei 2015, 13:11
2 min leestijd
Arcadegame Point Blank Adventures laat je knallen op iOS

Wie ooit in een arcadehal geweest is, kent misschien Point Blank. Bij dit spel van Namco op de arcadekast was het de bedoeling zoveel mogelijk targets af te knallen. Nu is hij als free-to-play-game op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Point Blank Adventures

In de arcadehal was Point Blank te spelen met lichtgeweren. Deze richtte je op het scherm en als je op een doelwit gericht was, klikte je en schoot je het neer. De bedoeling was om zoveel mogelijk te raken, anders kostte het je een nieuw muntje. Wat dat betreft is er qua freemium-gaming niet zoveel aan Point Blank veranderd.

Point Blank Adventures is als de oldskool arcadegame, maar dan op de iPhone. Het heeft eenzelfde opzet als Candy Crush. Je doorloopt verschillende levels, haalt sterren en speelt nieuwe gebieden vrij. Ook word je aangemoedigd om het spel aan Facebook te koppelen.

Schieten, schieten, schieten

De bedoeling is dat je doelwitten op het scherm raakschiet door erop te tikken. In het begin is dat vrij simpel, maar al snel wordt het lastiger omdat ze (snel) gaan bewegen of zichzelf verschuilen. Door verschillende speltypes te introduceren blijft het spelletje interessant. Zo moet je de ene keer een aantal targets neerhalen, maar moet je een andere keer doelwitten matchen of een avonturier beschermen van aanvallen.

Point Blank Adventures ziet er uitnodigend uit dankzij zijn vrolijke tekenstijl. Toch is het freemium-gedeelte een kleine smet op het spelplezier. Je hebt vijf ‘levens’ en als die op zijn, moet je wachten om verder te kunnen spelen. Ook kun je upgrades en powerups kopen om beter te spelen. Soms zijn die bijna nodig om in een level drie sterren te halen.

Point Blank Adventures downloaden

Dat neemt niet weg dat de game ook zonder betalen prima speelbaar is en dus de moeite waard is om te proberen. Point Blank Adventures is gratis in de App Store. Voor installatie is iOS 6 of nieuwer nodig, net als 104MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu