Zo laat Apple je nog gemakkelijker zoeken in Podcasts

2 augustus 2019, 11:04
1 min leestijd
Zo laat Apple je nog gemakkelijker zoeken in Podcasts
Apple Podcasts

Apple Podcasts

Gratis

Apple heeft zijn Podcasts-app in een nieuw jasje gestoken. Dankzij verschillende categorieën moet het makkelijker worden om podcasts te vinden die bij jou passen. Zo kun jij moeiteloos blijven luisteren.

Lees verder na de advertentie.

Apple Podcasts app-update maakt zoeken simpeler

Apples eigen Podcasts-app krijgt in iOS 13 verschillende verbeteringen, maar de app ontvangt – voordat deze update uit is – al een aantal handige nieuwe functies. Het beginscherm van de app ziet er nu namelijk een stuk overzichtelijker uit dankzij categorieën.

Podcasts app-update

Grofweg zijn er drie soorten categorieën toegevoegd: de populairste shows, nieuwe shows en subcategorieën. Tik je bijvoorbeeld op de categorie fictie, dan kun je daarna snel filteren op meerdere subcategorieën zoals drama of romantiek. Maar als je doorklikt, krijg je ook podcasts voorgesteld onder de naam ‘long-running shows’ of ‘meer om te ontdekken’.

Daarnaast zijn er verschillende categorieën die een nieuwe naam hebben gekregen, zodat ze beter beschrijven welke soort podcasts hier onder vallen. Je kunt vanuit de app onder meer kiezen voor komedie, sport, technologie, gezondheid en fitness, nieuws en educatie.

Ook in iTunes

Deze nieuwe onderdelen moeten ervoor zorgen dat je enerzijds makkelijker een podcast tegenkomt die je aanspreekt, maar anderzijds ook sneller kan browsen, door via de categorieën te filteren op onderwerpen die jij interessant vindt om naar te luisteren.

De update rolt meteen uit naar alle gebruikers en is niet alleen van toepassing op de Podcasts-app. Ook in iTunes krijg je dit vernieuwde uiterlijk te zien als je naar het tabblad voor Podcasts gaat.

Apple Podcasts

Apple

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu