Pocket Planes, verslavend vliegtuig spelletje

Redactie
29 juni 2012, 12:40
2 min leestijd
Pocket Planes, verslavend vliegtuig spelletje

Pocket Planes is een spelletje geproduceerd door nimblebit, het bedrijf dat ook achter het immens populaire spelletje Tiny tower zit. Het tweede spel van hun speelt zich af in de wereld van vliegtuigen, vracht en passagiers. Het klinkt als een rip-off van flight control, maar dat is het zeker niet. In Pocket Planes ben je de baas over een opstartend vliegtuigmaatschappij in een werelddeel naar keuze, langzaam maar zeker moet je uitgroeien tot een ware wereldleider op het gebied van vliegtuigen.

Managen

Tiny towers was nog een relatief simpel spel, maar in Pocket Planes moet je toch strategisch gaan nadenken. Je moet elke keer aangeven bij een vliegtuig wat die gaat vervoeren en waar naar toe. Ondertussen moet je met je verdiende geld ‘rechten’ kopen van luchthavens in de buurt. Je verdient geld in de zogenaamde ‘coins’, maar om vliegtuigen te kopen heb je briefpapier nodig. Dit briefpapier is zeldzaam en kan je onder andere kopen door een in-app aankoop, maar dat is niet per sé nodig. Elke keer wanneer je een level hoger gaat krijg je drie briefjes en je kan ook wat verdienen door speciale gasten te vervoeren.

Vliegtuigen

In het spel kan je verschillende vliegtuigen kopen, afhankelijk van het level waarin je zit. Elk model vliegtuig is anders, sommige vervoeren enkel vracht, anderen weer alleen passagiers. Ook het gewicht, de snelheid en de maximale afstand zijn van belang, soms moet je namelijk een tussenstop maken. De vliegtuigen kan je ook ‘updaten’, dit kost echter ook geld.

De wereld veroveren

Pocket Planes is echt een verslavend spelletje, je wilt steeds meer en meer vliegvelden kopen. Als je regelmatig speelt zal je zien dat je je ‘vlieggebied’ steeds meer uitbreidt en steeds een stukje meer van de wereld verovert. Het spel is gratis en als je zuinig omgaat met je papiergeld, dan hoef je ook niks meer bij te kopen. Wat ook fijn is aan het spel, is dat je het offline kan spelen.

Lees verder na de advertentie.

[app 491994942]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's