Later-lezen-app Pocket verandert nog meer in een sociaal netwerk
Erwin Vogelaar
Pocket

Pocket

Gratis

Onze score

8

De app Pocket, om artikelen later mee te lezen, verandert vandaag nog meer in een sociaal netwerk met knoppen die zo van Twitter geplukt zijn.

Pocket likes

De app Pocket begon ooit als een handige manier om links te bewaren om deze later goed te kunnen bekijken. Later ging Pocket zelf ook artikelen aanraden, waarvan de app dacht dat jij ze interessant vindt. Vorige maand kwam daar de mogelijkheid bij om vrienden via de app te volgen. Vrienden van Twitter en Facebook kunnen simpel toegevoegd worden, waarna je een feed krijgt met de links die zij willen aanraden. Nu krijg je met nieuwe functies ook de mogelijkheid om je waardering voor die gedeelde links te tonen.

pocket likes

Pocket wordt hierdoor steeds meer een sociaal netwerk en daar is niet iedereen even blij mee. Dit is niet zo gek, want de app verliest een beetje zijn focus. Zeker met de twee nieuwe knoppen lijkt de app weer een stukje meer op Twitter. Nieuw is een like- en een repost-knop, die veel lijken op de like- en retweet-knop van Twitter. Met het rode hartje geef je aan dat je een gedeelde link leuk of interessant vindt, terwijl je met de repost-knop de link met je eigen vrienden deelt en er eventueel een klein berichtje bij plaatst.

Als iemand jouw links deelt of leuk vindt, dan krijg je daar een pushnotificatie van. Als je deze berichten hebt uitgezet, kun je de meldingen ook terugvinden in het de notificatietab van de app.

Pocket downloaden

Pocket kun je gratis downloaden in de App Store via onderstaande link. De app vraagt om 49,8MB vrije ruimte en iOS 8 of nieuwer.

Pocket

Read It Later, Inc

10 (10 reviews)
Gratis via App Store

Pocket
Pocket
Pocket
Pocket
Pocket

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.