Podcast-app Pocket Casts vernieuwd: 5 dingen die je moet weten
Pocket Casts

Pocket Casts

Gratis

Onze score

8,5

Eén van de betere podcast-apps is Pocket Casts. De app op iOS heeft een grote update gekregen, in dit artikel lees je wat er allemaal nieuw is.

Pocket Casts update

Versie 6 van Pocket Casts staat nu in de App Store. Bestaande gebruikers kunnen gratis updaten, voor nieuwkomers is de app 3,99 euro geprijsd. De app is voor het grootste deel opnieuw geschreven in Apple’s moderne programmeertaal Swift. Daarmee zijn betere prestaties mogelijk, maar kunnen toekomstige updates ook sneller uitgerold worden. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen na de update:

1. Nieuwe interface

Om te beginnen is de Pocket Casts-interface grondig onder handen genomen. De app werkte altijd al prettig, maar nu is het nog iets gebruiksvriendelijker geworden. De app ziet er fraai uit en is heel duidelijk dankzij grote plaatjes en knoppen. Nu is er ook een donkere modus, waarbij je het menu dus met een zwarte achtergrond en witte letters kunt weergeven.

pocket casts

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2. 3D Touch-ondersteuning

Voor gebruikers met een iPhone 6S of iPhone 6S Plus is er de mogelijkheid om van de 3D Touch-functies gebruik te maken. Denk hierbij voornamelijk aan snelkoppelingen binnen de app, zodat je zelfs zonder hem te openen verder kunt gaan met je favoriete podcasts door wat harder op het icoon te drukken.

3. Volgende afspelen

Handig voor mensen die de komende uren onder de pannen willen zijn zonder steeds een nieuwe podcast aan te klikken: Up Next. Met de functie bepaal je vooraf welke podcast-afleveringen er achter elkaar gespeeld moeten worden. Een soort afspeelwachtrij dus.

4. Slimmer luisteren

Andere podcast-apps hebben deze opties al, maar Pocket Casts biedt nu ook ‘Trim Silence’ en ‘Volume Boost’. Met de eerstgenoemde zorgt Pocket Casts dat stiltes in gesprekken meer weggefilterd worden. Volume Boost zorgt dat stemmen harder klinken, wat handig is als een podcastmaker dat zelf niet goed heeft gemixt.

5. Ontdekken en stats

Ook heeft Pocket Casts een vernieuwde Discover-sectie gekregen, waarmee je podcasts ontdekt die je anders mogelijk over het hoofd had gezien. Geinig is ook de afdeling met statistieken. Daar kun je bekijken hoe lang je geluisterd hebt en wat bepaalde functies in de app je aan luistertijd hebben bespaard.

Pocket Casts

Podcast Media LLC

8,6 (60 reviews)
Gratis via App Store

Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts
Pocket Casts

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.