De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Chatten met artsen met de nieuwe iOS-app PluhZ

Redactie
26 januari 2016, 15:50
2 min leestijd
Chatten met artsen met de nieuwe iOS-app PluhZ
PluhZ

PluhZ

Gratis

Reviewscore

8

PluhZ introduceert een eigen officiële iOS-app, waarmee je altijd kunt chatten met medisch specialisten wanneer jij een vraag over je gezondheid hebt.

Lees verder na de advertentie.

PluhZ is geen nieuw initiatief, maar bestaat inmiddels drie jaar. Het is begonnen met een webplatform maar vanaf nu is het ook mogelijk via de app van PluhZ vragen te stellen aan een deskundige. Dit kan onder meer een medisch jurist, arts of kraamverzorgende zijn. Zij staan 24/7 voor jou klaar en geven binnen 24 uur antwoord op jouw vragen in de beveiligde omgeving van de app.

PluhZ altijd een antwoord

100 specialisten

Er werken inmiddels zo’n 100 specialisten voor PluhZ, die volgens medeoprichter Robert Weij allemaal gecontroleerd worden: “Wij kennen alle mensen via ons netwerk. Het belangrijkste is dat iedereen werkzaam is in de zorg in een (zorg)instelling. Gepensioneerden of studenten kunnen dus niet bij ons aan de slag.” Het is ook niet de bedoeling dat er door de hulpverlener een behandelovereenkomst wordt aangegaan met de zorgvrager, maar deze op weg helpt.

Dat hoeft overigens niet alleen medische vraagstukken te betreffen. PluhZ heeft ook coaches in dienst die andere gezondheidsgerelateerde vragen kunnen beantwoorden, bijvoorbeeld welke zorg je vergoed krijgt of welke stappen je kunt ondernemen als je jezelf een gezondere levensstijl wenst aan te meten. De insteek is vooral zorg beter toegankelijk en laagdrempeliger te maken.

Radioloog Dr. Theo de Rooij: “Je merkt dat patiënten achteraf toch nog vragen hebben die ze niet snel beantwoord kunnen krijgen via de huidige kanalen. De app maakt dit dan toch mogelijk. Dit is prettig voor de patiënt, maar kan ook nuttig zijn voor de specialist. Problemen worden op deze manier veel sneller geïdentificeerd en de behandeling kan bijgestuurd worden.”

PluhZ downloaden

PluhZ is nu een maand gratis uit te proberen. Daarna kost de dienst 9,99 euro per maand. Het downloaden van de app is gratis, maar installatie vereist wel 8,3MB aan vrije opslagruimte en iOS 8.4 of nieuwer.

PluhZ

Pluhz

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu