Plotagraph + verandert stilstaande foto’s in geanimeerde kunstwerken
Lars Paymans
Plotaverse

Plotaverse

Gratis

Onze score

8

Hoewel er steeds minder foto’s worden afgedrukt om in boeken en lijstjes te stoppen, staan de plaatjes altijd nog stil. Met Plotagraph + voeg je achteraf levensechte animaties toe aan je plaatjes, zodat zelfs de saaiste foto er spectaculair uitziet.

Plotagraph + maakt iedere foto spectaculair

Plotagraph is typisch zo’n app die je moet zien om te snappen wat hem zo bijzonder maakt. Op een toegankelijke manier laat de app je een stilstaande foto tot leven komen. Zo kun je de wolken door de lucht laten bewegen en het gras laten wuiven alsof de wind er doorheen waait. Natuurlijk kun je de techniek ook voor wat minder realistische dingen gebruiken, zodat je bijvoorbeeld de treden van een trap naar boven kunt laten rollen.

Plotagraph +

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een foto en deze app op je iPhone of iPad. Na het inladen van de foto kun je door pijltjes te tekenen precies aangeven welke voorwerpen geanimeerd moeten worden, en welke kant ze opgaan. Door vervolgens het gebied te markeren dat stil moet blijven staan, kan de app aan het werk. Voor extra details kun je de foto nog croppen, de snelheid van de animatie bepalen of een ankerpunt kiezen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: 7 handige tips om mooiere foto’s met je iPhone te maken

Exporteren als gif ontbreekt

Het enige wat nog ontbreekt in de app is de optie om je creatie te exporteren als een gif die zichzelf herhaalt. Nu moet je het doen met een simpel filmpje, dat na een paar seconden stopt met bewegen. Gelukkig kun je dit natuurlijk zelf oplossen door een app als Giphy Cam te gebruiken. Door hier je Plotagraph+ video in te zetten, kun je hem exporteren als gif die zichzelf blijft herhalen. Laten we hopen dat de ontwikkelaars een soortgelijke functie inbouwen.

Afgezien hiervan is de app een van de interessantste foto-apps die we de afgelopen tijd hebben gezien. Voorlopig is de app met korting verkrijgbaar in de App Store voor iets meer dan vijf euro. Dit is duurder dan de gemiddelde iOS-app, maar Plotagraph + is dan ook bovengemiddeld goed.

Download Plotagraph + in de App Store (5,49 euro)

Plotaverse

PLOTAGRAPH, Inc.

9 (111 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.