De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Plex brengt Winamp-achtige muziekspeler uit voor macOS

Rutger Otto
19 december 2017, 17:09
2 min leestijd
Plex brengt Winamp-achtige muziekspeler uit voor macOS

Plexamp is een kleine muziekspeler voor op je Mac, die toegang biedt tot je gehele muziekbibliotheek.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Plexamp

Plex is bekend van zijn mediaspeler, waarmee je video’s op verschillende apparaten binnen hetzelfde wifi-netwerk kunt afspelen. Het bedrijf heeft nu ook een muziekspeler uitgebracht, genaamd Plexamp. Die lijkt niet alleen qua naam maar ook als programma zelf veel op Winamp, de populaire klassieke muziekspeler die bijna twintig jaar geleden werd uitgebracht.

Plexamp werd gemaakt door een paar medewerkers onder de vlag van ‘Plex Labs’, een afdeling binnen het bedrijf waar men werkt aan kleinere passieprojecten. Het levert een kleine maar fraaie muziekspeler op voor nummers die je op je computer hebt staan.

plexamp

Kleine app

Volgens de makers is Plexamp de kleinste speler die het bedrijf ooit heeft gemaakt, maar wel ‘met veel functies’. De app is beschikbaar voor macOS (en Windows) en ondersteunt alle audioformaten. Ook is Plexamp te gebruiken als afstandsbediening voor andere Plex-apps en werkt hij offline.

Waarschijnlijk heb je zogeheten ‘visualizers’ al lang niet meer gezien, maar met Plexamp keren ze terug. Als je naar muziek luistert, kun je zelf instellen wat voor visuele effecten je daarbij wilt zien. Wil je gewoon de albumhoes tonen, dan worden de kleuren daaromheen op aangepast.

Voor mensen met een lokale muziekbieb

Plexamp biedt verder slimme functies voor tijdens het luisteren. Zo worden verschillende volumes van nummers gelijkgetrokken, zodat je niet ineens harder of zachter geluid treft. Ook zijn er ‘smart transitions’, waarmee de optimale tijd tussen nummers wordt berekend. Volgens de makers worden daarmee de perfecte overgangen gemaakt.

De muziekspeler van Plex is een mooie kleine speler, maar alleen handig voor mensen met een grote lokale muziekbibliotheek. De speler zelf biedt de nostalgie van Winamp, met moderne functies en een fraai uiterlijk. Voor degenen die al lang zijn overgestapt op een streamingdienst als Spotify of Apple Music zal Plexamp niet veel toevoegen.

Download Plexamp voor macOS (gratis)

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu