Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Plex onthult streamingdienst: gratis films en series kijken met reclames

Lars Paijmans
4 december 2019, 16:58
2 min leestijd
Plex onthult streamingdienst: gratis films en series kijken met reclames
Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex: Stream films, tv, nieuws

Gratis

Netflix, Disney Plus en Apple TV Plus krijgen er op de valreep van 2019 een nieuwe concurrent bij. Ook Plex heeft nu zijn eigen videodienst, die volledig gratis te gebruiken is en een aantal bekende namen bevat.

Lees verder na de advertentie.

Plex onthult zijn eigen streamingdienst

Video-app Plex pakt het net wat anders aan dan de concurrentie. In plaats van een maandelijks bedrag te vragen voor onbeperkte toegang tot het aanbod van de dienst, kun je alles wat Plex te bieden heeft gratis bekijken, maar wel met advertenties tussendoor. Het enige wat je nodig hebt is een Plex-account, die je gratis kunt aanmaken.

Omdat de dienst kosteloos te gebruiken is, kun je de advertenties niet overslaan. Ook is er geen betaald abonnement beschikbaar om deze reclames uit te schakelen.

Plex heeft hiervoor deals gesloten met grote namen uit de filmindustrie. Zo zijn vanaf dag één films en series te bekijken van Warner Bros, Lionsgate, MGM en Legendary. Enkele voorbeelden zijn Apocalypse Now, Raging Bull, Terminator, Lord of War en Ghost in the Shell.

De videodienst werd al een tijdje in een aantal landen aangeboden als test, maar rolt nu uit naar de rest van de wereld. Plex heeft al toegezegd dat het aanbod in de toekomst groter wordt, net zoals Netflix en Disney dat ook met hun diensten doen.

Plex streamingdienst breed beschikbaar

Net als de Plex-app waarmee je jouw eigen video-server kunt opzetten, werkt de dienst op zo’n beetje alle Apple-apparaten. Van de Apple TV tot de iPhone en Mac tot Android-toestellen en spelcomputers. De videokwaliteit heeft een maximum van 1080p en de dienst slaat op waar je bent gebleven. Op die manier kun je onderweg op je iPhone iets kijken en daarna thuis verder kijken op je PlayStation.

Het aanbod van de dienst zal naast de inhoud van je eigen Plex-bibliotheek verschijnen in de app. Plex wil hiermee één plek aanbieden waar je terecht kunt voor al je streaming video-behoeften. Wil je dit liever niet, dan kun je dit in de instellingen weer uitschakelen. Op basis van je huidige mediacollectie zal de app ook zijn best doen om je films en series voor te schotelen die hierop aansluiten.

Plex: Stream films, tv, nieuws

Plex Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen