Dating-app Plekk matcht mensen op basis van hun favoriete locaties

25 juli 2016, 12:34
2 min leestijd
Dating-app Plekk matcht mensen op basis van hun favoriete locaties
Plekk

Plekk

Gratis

Reviewscore

7

Dating-apps zijn er in alle soorten en maten, maar een gespreksonderwerp vinden op een eerste date kan soms een flinke uitdaging zijn. Het Nederlandse Plekk koppelt jouw interesses aan locaties, zodat je alleen mensen ontmoet die naar dezelfde plekken gaan.

Lees verder na de advertentie.

Plekk gebruikt locaties om je te matchen

Plekk is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android, en wil het vooral makkelijk maken om met andere mensen in contact te komen en een gesprek te beginnen. Door je Facebook-account aan de app te koppelen kun je meteen beginnen. De centrale functie is de mogelijkheid om op specifieke plaatsen in te checken die jou aanspreken.

Plekk

Door bijvoorbeeld in te checken bij een museum zie je meteen welke andere mensen dit ook hebben gedaan, zodat je meteen weet dat iemand jouw interesse of passie deelt. Bij het inchecken geef je aan waarom juist deze plek bijzonder is, zodat je meteen wat over jezelf kunt vertellen. Als je ergens bent kun je op ieder moment op de speciale incheckknop tikken om een lijst met beschikbare locaties te openen. Vervolgens ben je vrij om een foto, beschrijving en emoji bij je check-in te plaatsen.

Plekk denkt om privacy

Om de privacy van gebruikers te waarborgen laat de app drie uur later pas een check-in zien. Volgens de makers van de app zullen er regelmatig nieuwe plaatsen worden toegevoegd, zodat je bijvoorbeeld ook bij een plaatselijk muziekfestival aan kunt geven dat je hier met veel plezier naartoe gaat. Bovendien benadrukt de app nadrukkelijk dat je Facebookgegevens alleen gebruikt worden om het inloggen makkelijk te maken, en niet om je vrienden te laten zien dat je de app gebruikt of om spam op je tijdlijn te plaatsen.

Plekk is gratis te gebruiken, inclusief het inchecken en chatten met anderen. Ook is er een Premium-versie aanwezig die je via een in-app aankoop kunt ontgrendelen. Als premium-lid kun je onder meer op afstand inchecken bij locaties om je interesse te tonen. Plekk is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store via onderstaande link.

Plekk

Plekk

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu