Met PlayCast speel je PlayStation 4-games op je iPhone

Thomas Haenen
3 augustus 2016, 11:46
2 min leestijd
Met PlayCast speel je PlayStation 4-games op je iPhone

Ben je een PlayStation-gamer die verknocht is aan games als Bloodborne, Rocket League en Uncharted 4? Met PlayCast kun je de games van je PlayStation 4 ook onderweg spelen op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

PlayCast voor iPhone

Voordat je de verkeerde indruk krijgt: voor PlayCast heb je nog steeds een PlayStation 4 nodig, die aangesloten is op stroom én internet. Deze app maakt gebruik van de Remote Play-feature van de populaire console. Daarmee is het mogelijk om games te streamen naar andere apparaten. Remote Play kon al gebruikt worden om PS4-games te spelen op je PlayStation Vita of Mac, maar met deze app kun je de console koppelen aan je iOS-apparaat.

PlayCast

De spellen zelf lopen nog steeds op de PlayStation 4, maar het beeld wordt doorgestuurd naar je toestel. Daardoor kan er wel enige vertraging opduiken, zeker als je met je iPhone op trager mobiel internet zit. PlayCast is daardoor wat minder geschikt voor games waar je snel moet reageren: onderweg een potje Street Fighter 5 spelen zorgt al snel voor zoveel lag dat je zult verliezen. Puzzelgames en strategische spellen zijn echter een stuk geschikter. Zeker als je met WiFi verbonden bent.

Nadat je je PlayStation 4 gekoppeld hebt aan PlayCast, verschijnt het menu van je console in beeld op je iPhone of iPad. Navigeren gaat met virtuele knoppen, die haast het complete beeld vullen. Wel biedt de app ondersteuning voor MFi-controllers zodat het spelen en navigeren al iets intuïtiever gaat. Heb je gelijk geen last van je vingers die het halve scherm bedekken.

De ontwikkelaars van PlayCast raden je aan om je PS4 aan te sluiten op bedraad internet, en op je iOS-apparaat gebruik te maken van een wifi-verbinding op een 5GHz-netwerk. Zelfs dan is de beeldkwaliteit: de app biedt een resolutie van maximaal 720 bij 1280 pixels met 30 frames per seconde. Is je verbinding minder goed, of speel je een wat drukkere game, dan gaat de beeldkwaliteit echter al gauw omlaag. Voor het beste beeld zul je dus toch nog thuis voor de tv moeten zitten.

Lees ook: Zo stream je games van je PS4 naar een Mac met Remote Play

PlayCast voor iOS downloaden

PlayCast is verkrijgbaar voor 9,99 euro in de App Sore via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met iOS 8.0 of nieuwer en is 10,2MB groot.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu