Speel als trouwe viervoeter in platformgame Mimpi
Gijs Ettes

Mimpi is een fijne combinatie van platformactie en uitdagende puzzels. In het spel kruip je in de huid van een klein, wit hondje.

Het verhaal van Mimpi heeft weinig om het lijf (hij is zijn baasje kwijt), maar is vooral een mooi excuus om je acht verschillende en afwisselende spelwerelden te laten ontdekken. De nadruk bij de game ligt op het oplossen van puzzels om op die manier het einde van elk level te bereiken.

Puzzelen met Mimpi de hond

Zo teken je wolkjes boven diepe afgronden, zodat Mimpi niet valt, beweeg je hendels om eilanden naar elkaar toe te trekken en beïnvloed je het week om een boom die je kunt beklimmen, te laten verschijnen. Er wordt nauwelijks uitleg gegeven in de game, maar dat is ook niet nodig: Mimpi is voor elke speler makkelijk om op te pakken en te beginnen.

De zoektocht van Mimpi naar zijn baasje brengt je langs futuristische werelden, die zijn voorzien van gekke obstakels en bizarre figuren. De cartooneske stijl is simpel, maar origineel. De achtergrondmuziek valt nauwelijks op, maar stoort ook niet.

Mimpi is te downloaden voor 1,79 euro en werkt onder andere op toestellen als de iPhone 4S, iPhone 5 en iPhone 5S.

Mimpi

Crescent Moon Games

10 (10 reviews)
Gratis via App Store

Mimpi
Mimpi
Mimpi
Mimpi
Mimpi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.