De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Pixel Craft: vermakelijke en verslavende shoot ’em up voor iOS

Wouter Nijsen
5 februari 2017, 13:41
2 min leestijd
Pixel Craft: vermakelijke en verslavende shoot ’em up voor iOS
Pixel Craft - Space Shooter

Pixel Craft - Space Shooter

Gratis

Reviewscore

7

Als je op zoek bent naar nieuw spelletje om dit weekend te spelen, dan kun je Pixel Craft eens proberen. Deze shoot ’em up steekt goed in elkaar, speelt lekker weg en is gratis te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Dit doe je in Pixel Craft

Elke week verschijnen er duizenden nieuwe games in de App Store, maar slechts een aantal zijn de moeite waard om te spelen. Pixel Craft, een nieuw spelletje dat enkele dagen verscheen, staat nu uitgelicht in de App Store bij de ‘favoriete nieuwe games’-sectie, naast andere toffe titels als Fire Emblem Heroes.

Als je wel eens een shoot ’em up hebt gespeeld, dan weet je ongeveer wat je van Pixel Craft kunt verwachten. Je speelt als een klein ruimteschip dat automatisch van onderen naar boven beweegt. Het schip schiet continu met een wapen en het is jouw taak om de levels zo goed mogelijk door te komen.

Het standaard wapen voldoet prima, maar in de levels kom je regelmatig andere geweren tegen om het jezelf een stukje makkelijker te maken. Daarnaast is het mogelijk om een schild in te zetten, zodat je vaker door vijanden geraakt kan worden, maar heb je ook de zogeheten ‘super wapens’, die in een klap alle vijanden op het scherm opruimen.

Zoals je van een goede shoot ’em up zou verwachten, zitten er een aantal pittige eindbazen in Pixel Craft. Ook tof zijn de retro graphics van de game, die worden bijgestaan door een vrolijk muziekje. Pixel Craft doet weinig nieuws, maar is een leuk spelletje om op te pakken als je je even verveelt, of in de bus of trein zit.

Pixel Craft voor iOS downloaden

Als gezegd is Pixel Craft gratis in de App Store te downloaden. Met een in-app aankoop van 1,99 euro kun je wel de advertenties weghalen. Voor de installatie van de game heb je 28,3MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of hoger nodig.

Pixel Craft - Space Shooter

Appsolute Games LLC

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu