Pivvot is Apples nieuwe app van de week
Wouter Nijsen

Apple roept iedere week een app uit tot app van de week. Deze is vervolgens een week lang gratis te downloaden. Deze week is die app Pivot, een stijlvol spelletje.

Pivvot is een game met een erg simpel doch zeer stijlvol uiterlijk. Dat is in ieder geval het eerste wat ons opviel toen we het spelletje opstartten. In Pivvot speel je een stipje, dat automatisch voortgetrokken wordt langs een lijn. Langs die lijn bevinden zich allerlei obstakels, en het is aan jou om te zorgen dat het stipje nergens tegenaan botst.

Dat doe je door met je vinger het stipje alle kanten op te bewegen. Dat klinkt makkelijker dan het is: de snelheid in Pivvot ligt erg hoog, en de obstakels volgen elkaar behoorlijk snel op. Daarbij zul je goed moeten opletten, want één botsing betekent gelijk Game Over.

Pivvot bevat meerdere spelmodi, die van makkelijk naar moeilijk Voyage, Endless Expert Voyage en Expert Endless heten. Als klap op de vuurpijl heb je ook nog Berserk.

Het strakke uiterlijk van de game wordt bovendien versterkt door een erg fijne soundtrack. iPhoned-redacteur Tom Omes meldde vorige maand nog dat je door het flitsende geweld en de fantastische muziek even alles om je heen vergeet als je jezelf volledig in Pivvot verdiept.

Pivvot

Fixpoint Productions Ltd.

10,0 (2 reviews)
€3,49 via App Store
Pivvot
Pivvot
Pivvot
Pivvot
Pivvot

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.