De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Pinterest krijgt binnenkort knoppen om mee te shoppen

Rutger Otto
3 juni 2015, 10:24
2 min leestijd
Pinterest krijgt binnenkort knoppen om mee te shoppen
Pinterest

Pinterest

Gratis

Reviewscore

8

Het digitale prikbord Pinterest wordt binnenkort aangevuld met koop-knoppen. Gebruikers kunnen daarmee direct producten die ze willen hebben via Pinterest kopen.

Lees verder na de advertentie.

Pinterest koop-knop

Pinterest noemt dit ‘Buyable Pins’ op zijn weblog. Hiermee koop je spullen vanuit de app door gebruik te maken van een creditcard of Apple Pay. In de komende weken worden de Pinterest koop-knoppen uitgerold onder Amerikaanse gebruikers, waarschijnlijk volgen andere landen later. In het begin kunnen alleen iOS-gebruikers er mee aan de slag.

Pinterest is een digitaal prikbord waar mensen kunnen bewaren wat ze tof vinden, van gave foto’s of recepten voor een diner tot must-have producten. Bij sommige producten vind je al een link naar de shop die ze verkoopt, maar dat wordt straks dus allemaal nog simpeler.

Pinterest neemt de koop-knop flink serieus. Over een maand moeten er zo’n tweemiljoen Buyable Pins op de website staan. Het is wel de vraag hoe kopen via Pinterest precies gaat werken voor bedrijven, want de dienst wil waarschijnlijk een gedeelte van de winst gaan innen om er zelf ook meer aan te verdienen.

pinterest kopen

Zo werkt Pinterest kopen

De Buyable Pins komen boven het overzicht van andere pins te staan. Met de koop-knop wordt het mogelijk om je budget aan te geven en bij sommige producten kun je zelfs uit verschillende kleuren kiezen. Bij het afrekenen kies je simpelweg voor creditcard en betaal je. Volgens Pinterest wordt de creditcard-informatie niet opgeslagen door de dienst zelf, maar werkt het bedrijf samen met betaal-bedrijven die ‘gegevens van mensen al jaren beschermen’.

Wanneer je spullen direct via de Nederlandse Pinterest-app kunt kopen, is nog onbekend. Ook wachten we in Nederland nog steeds op de komst van Apple Pay. Wellicht maakt Apple daarover meer bekend tijdens de WWDC, die aanstaande week plaatsvindt en live te volgen is op iPhoned.

Pinterest

Pinterest

Gratis via App Store

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest
Bron: Pinterest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu